• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Bergama’yı Kar Vurdu

Bergama’yı Kar Vurdu
İzmir'in Bergama ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı felç ederken, kapanan mahalle yollarını açmak için çalışmalar sabaha kadar devam etti.

İzmir'in Bergama ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı felç ederken, kapanan mahalle yollarını açmak için çalışmalar sabaha kadar devam etti. Yukarıada mahallesinde yolların kapalı olması nedeniyle durumu ağır olan bir hasta, belediye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine yetiştirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından kar yağışı İzmir'in Kınık ve Bergama ilçelerinde etkili oldu. Bergama ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden uzaktaki onlarca mahalle yolu kapandı. Bazı araçlar yolda kalırken, Bergama Kaymakamlığı herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Bergama Belediyesi ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü. Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yollar için üç özel kurdu. Ekipler, kar kürüme ve kepçelerle özellikle Madra ve Yunt Dağı bölgelerinde yoğunlaştı. Kırcalar, Topallar, Oruçlar ve Yukarıada mahallelerinde kapanan yol ekipler tarafından güçlükle açıldı. Özel ekipler, tuzlama çalışması yaparak, çalışmalarını başka bölgeye kaydırdı.

BERGAMA BELEDİYESİNDEN DUYURU

Bergama Belediye Başkanlığı yoğun kar yağışı nedeniyle bir duyuru yayınladı. Yapılan duyuruda, "Aşırı kar yağışı sebebiyle oluşabilecek buzlanma ya da benzeri olumsuz koşullara tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ayrıca bu olumsuzlukları merkez ve bağlı tüm mahallerde müdahale etmek amacıyla oluşturulan belediyemizin acil müdahale ekibine Alo 153 veya 0 232 632 88 05 numaralı telefona bildirmeleri rica olunur" denildi.

Bazı vatandaşlar ise karın keyfini çıkararak kar topu oynadı. Özelikle diğer illerine göre İzmir'de çokta rastlanmayan kar tatili, bazı vatandaşları şaşırttı.

MAHSUR KALAN HASTA EKİPLERCE AMBULANSA YETİŞTİRİLDİ

Öte yandan, yolda kalan araçlarda ekipler tarafından kurtarıldı. Yukarıada Mahallesinde ise hasta bir vatandaş yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye gidemedi. Durumu öğrenen Bergama Belediyesi ekipleri, hasta vatandaşı ikamet ettiği bölgeden alarak sağlık ekiplerine yetiştirdi. Sağlık ekipleri ise sağlık durumu kötü olan vatandaşı tedavi altına aldı.

Kar yağışı Kınık ilçesinde de etkili oldu. Kınık Kaymaklığı da, yine aynı şekilde ilkokul, ortaokul ve liselerde okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.

Bergama’yı Kar Vurdu

Bergama’yı Kar Vurdu

Bergama’yı Kar Vurdu

Bergama’yı Kar Vurdu

Bergama’yı Kar Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim