• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bergama’da Kadınlar İçin El Emeği Kooperatifi Kuruldu

Bergama’da Kadınlar İçin El Emeği Kooperatifi Kuruldu
Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Sanat Atölyeleri ve S.S. Bergama Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi, üretim yapacağı 2 katlı...

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Sanat Atölyeleri ve S.S. Bergama Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi, üretim yapacağı 2 katlı 6 derslikli binasında törenle açıldı.

Bergama Belediyesinin desteği ile Arasta arkası Şadırvan yolunda yapılan açılışa, Kaymakam Osman Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek, Kooperatif Kurucu Başkanı Sema Kocakülah, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Koordinatörü Ayşe Temiztaş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifler Genel Müdürlüğünü temsilen uzman Ferhat Dağ, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Eşit Yaşam Derneği Başkanı Saniye Nazik Işık, DİSK 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Belediye Meclis Üyeleri, İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen kadın üretim kooperatifleri temsilcileri ve çoğunluğu kadınlar olmak üzere Bergamalı vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN GÖNENÇ "BURASI BERGAMALI KADINLARIN"

Bergama Belediyesi Kent Orkestrası'nın mini konseriyle başlayan açılışta konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Toplumun birçok kesimine özgü etkinlikler yapabiliyorsunuz. Ancak özellikle kadınların üretim konusunda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın içinde olmaları konusunda teşvik edilmesi, onların önünün açılması, ya da onlara bu imkanların sağlanması konusu çok önemli. Bu anlamda biz Bergama Belediyesi olarak küçük bir adım attık. Bu adımı geliştirecek ve büyütecek ve burada emeklerini sergileyecek olan kadınlarımızdır. Burası Bergamalı tüm kadınlara açık. Bergama Belediyesi bu çatı altında üretim yapmak isteyen herkesin işini kolaylaştırıcı olacaktır. Çünkü burası Bergamalı kadınların" dedi. Başkan Gönenç sözlerini emeği geçenlere teşekkür ederek bitirdi.

AMAÇ KADINLARIN ÜRETİMİNE PAZAR SAĞLAMAK

Açılış konuşmasını yapan Kooperatif Kurucu Başkanı Sema Kocakülah ise; "Bizler Belediyemizin desteğini alarak kadınların örgütlü hale gelmelerini sağlamak, aktif hayata katılımlarına destek olmak, ekonomik özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak ve kurslarda ürettiği ve bundan sonra da üreteceği ürünler için Pazar yaratmak amacıyla Üretici Kadın Kooperatifini kurduk" dedi.

2,5 MİLYON KADIN KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR

Daha sonra söz alan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı İzmir Koordinatörü Ayşe Temiztaş; "Ülkemizde maalesef 2,5 milyon kadın kayıt dışı çalışıyor. Yoksulluk, işsizlik, toplumsal yaşamdan dışlanma, şiddet kadınların yaşadığı en önemli sorunlardan bazıları. Kadınlarımız tıpkı Bergamalı kadınlarda olduğu gibi bu koşullara hiçbir zaman boyun eğmek istemiyorlar. Kadınlarımız birleşiyor, bir araya geliyor, tartışıyor, ortak kararlar alıyor, iş birliktelikleri sağlayıp kendi kurumsal örgütlenmelerini yaratıyorlar. Kadınların hele hele yoksul kadınların bir araya gelerek kurumsal bir yapı oluşturmaları gerçekten çok güzel. Ben bu oluşuma desteklerini esirgemeyen ve Bergama'da yaşamın her anında kadınlarımızın yanında olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BERGAMA'DA HERKES EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifler Genel Müdürlüğü Uzmanı Ferhat Dağ ise; "Görevim gereği ülkemizin çok farklı yörelerinde kadın kooperatiflerimizin eğitim çalışmalarına katıldım. Ancak Bergama'da hem eğitim hem de eğitim sonrası yapılan çalışmalara tanıklık ettim. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Kadınlarımıza vermiş olduğu destek için Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç ve tüm Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Arasta arkası Şadırvan yolunda açılan ve 2 katlı olan kooperatif binası 6 derslikten oluşuyor. Dersliklerde ise Ebru, İğne oyası, Çini, Telkâri, Tel kırma, El nakışları gibi kurslar veriliyor. Binanın giriş katında ise üretilen ürünlerin satış alanı ve kooperatif yönetimi için toplantı salonu bulunuyor.

Bergama’da Kadınlar İçin El Emeği Kooperatifi Kuruldu

Bergama’da Kadınlar İçin El Emeği Kooperatifi Kuruldu

Bergama’da Kadınlar İçin El Emeği Kooperatifi Kuruldu

Bergama’da Kadınlar İçin El Emeği Kooperatifi Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim