• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bergama Kültür Merkezi’nde Sona Doğru

Bergama Kültür Merkezi’nde Sona Doğru
İzmir'in Bergama ilçesinde, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BERKM) için...

İzmir'in Bergama ilçesinde, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BERKM) için çalışmalarda sona gelindi.

Bergama ilçesindeki Ertuğrul Mahallesi'nde, 8 bin 400 metrekarelik arsa üzerine yapılan Bergama Kültür Merkezi (BERKM) için çalışmalar devam ediyor. Merkezin 5 bin metrekarelik alanı kapalı, 3 bin 400 metrekarelik alanı ise açık ve yarı açık alan şeklinde tasarlanırken, kültür merkezinin çalışmalarında da artık son aşamaya gelindi. İç avluda bulunan yürüme yollarında gerekli alanların onarımlarına ve fuaye de bulunan havalandırma kanallarının kaplama imalatlarına devam edildiği öğrenildi. Çok amaçlı salon ve cep sinemalarının iç mekan düzenlemelerinin imalat aşamasında olduğu ifade edilirken, önümüzdeki aylar içerisinde montajların tamamlanacağı bildirildi. Ayrıca kültür merkezinde, yapı içerisinde kullanılacak doğal ahşap kaplama ve kapı doğramaları, kanal kaplamaları, duvar kaplamaları ile mobilyaların üretimine geçildi. Binanın elektrik tesisatında ise kablolama ve otomasyon sistemleri de tamamlandı.

BİR ÇOK ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İlçenin sanatsal ve kültürel yönden zenginleşmesine katkı sunacak merkez, bir çok söyleşi, konferans, tiyatro, müzik gösterilerine ev sahipliği yapacak. Ulusal ve uluslararası tiyatro ve film festivalleri, ünlü akademisyen, yazar, sanatçılarla söyleşiler bu salonda organize edilebilecek. Ayrıca 260 metrekarelik alanda birbirinden güzel filmlerin gösterileceği iki adet cep sineması yapılırken, 100 metrekarelik alana yapılan açık hava sineması vatandaşlara nostalji yaşatacak

Yapılan kültür merkezi ile ilgili son rötuşların yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama Kültür Merkezi, sadece Bergama'nın değil, Bakırçay'ın ve komşu ilçelerinde çekim merkezi haline gelecek. Amacımız ilçemizi geçmişine yakışır bir kültür ve sanat kenti haline getirmek. Bergama'yı sanatın başkenti yapmak" dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ 2016 HAZİRAN'DA TESLİM EDİLECEK

Kültür merkezi denetleme ve proje sorumlusu mimar Fatih Kurunaz da, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kültür merkezi inşaatına yaklaşık bir buçuk yıl kadar ara verildiğini anlatan Kurunaz, "15 Eylül 2015 tarihinden itibaren eksik kalan işler için yeni imalat sürecine başlanmıştır. Dört aydır yapılan işler arasında zarar görmüş malzemelerin tespiti ve onarılması, uygulanacak yeni ürünlerin seçilmesi, imalat onaylarının verilmesi ve elektrik ve havalandırma tesisatlarının montajını ve testlerini sayabiliriz. İmalatı tamamlanmış ürünler ile önümüzdeki günlerde daha geniş çaplı bir montaj aşamasına geçeceğiz ve böylece Bergama Kültür Merkezi son şeklini almaya başlayacaktır" dedi.

ENGELLİLERDE DÜŞÜNÜLDÜ

Binada engelliler için birçok ayrıntının düşünüldüğünü dile getiren mimar Kurunaz, "Yapı kompleksi içindeki yürüyüş yolları ve ortak kullanım alanları tasarım açısından engellilerin kullanımı göz önüne alınarak düşünülmüş bir yapıdır. Bu yüzden bağlantı yollarında az eğimli rampalar kullanılarak kademeli geçiş en az seviyede tutulmuştur. Düşey bağlantılar için yeterli sayıda asansör kullanılmıştır. Aynı zamanda engellilerin kullanımı için hissedilebilir yüzey uygulamaları da yapılacaktı" diye konuştu.

Bergama Kültür Merkezi’nde Sona Doğru

Bergama Kültür Merkezi’nde Sona Doğru

Bergama Kültür Merkezi’nde Sona Doğru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim