• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı
Gaziantep'te bir berberdeki 7 çalışan, lösemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla saçlarını kazıttı.

Gaziantep'te bir berberdeki 7 çalışan, lösemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla saçlarını kazıttı. Çıraktan kalfa ve ustasına kadar kuaförde çalışan tüm elemanlar saçlarını sıfıra vurdururken, hastalara destek amacıyla saçlarını kazıtmak isteyenleri de bedava tıraş edeceklerini duyurdu.

Gaziantep'te yaşayan Hüseyin Esen, Adem Gündüz, Adem Yıldırım, Ahmet Kanalcı, Kadir Kaya Mustafa Calban ve Çırak Mustafa Dağlı isimli berberler, kullandıkları ağır ilaçlar nedeniyle saçları dökülen lösemi hastalarının hissettiklerini anlayabilmek için saçlarını kazıttı. Lösemi hastalığının zorlu tedavi sürecini gözler önüne sermek amacıyla saçlarını kazıttıklarını belirten berberler, lösemi hastalığı konusunda herkesi saçlarını kazıtmaya davet etti. Berber Hüseyin Esen, lösemi hastaları için saçlarını kazıtmak isteyen vatandaşları da bedava tıraş edeceğini belirtti. Berbere tıraş olmaya gelen vatandaşlar da bu eylemin çok ilgi çekici ve gurur verici olduğunu ifade ederek, eyleme destek vermeyi düşündüklerini belirtti.

"LÖSEMİLİLER İÇİN KAZITANI BEDAVA TIRAŞ EDİYORUZ"

Berber Hüseyin Esen, "Burada çalışan 7 arkadaşımızla beraber saçımızı kazıttık. Herkese duyuruda bulunuyorum. Onları unutmayalım. Saçlarını usturaya vurmak isteyen yani lösemili çocuklara destek olmak isteyen bütün arkadaşlarımızın tıraşını bedava yapıyoruz. Bu konuda bütün Gaziantep'i, bütün Türkiye'yi sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi.

ÖĞRENEN SAÇINI KAZITMAK İSTİYOR

Esen, müşterilerinin de kendileri gibi hastalığa karşı duyarlı olduğunu ifade etti. Uygulamanın sebebini öğren müşterilerin de saçını kazıtmak istediğini anlatan Esen, "Bizim bir arkadaşımız var, geldiği sırada biz de saçlarımızı kazıtıyorduk. Bize neden bütün çalışanlar saçlarını kazıttığını sorunca biz de lösemili çocuklar için saçlarımız kazıttığımızı söyledik. Kendisi de bir yere oturdu, saçlarını kazıtmak istediğini söyledi. bu müşterimizin de saçlarını sıfıra vurduk" diye konuştu.

"LÖSEMİLİ KARDEŞLERİMİZ ÜZÜLMESİN"

Berberde saçlarını kazıtan çalışanlar, lösemili çocuklara destek olmak ve onların seslerini daha geniş alanlara duyurmak amacıyla saçlarını kazıttıklarını ifade ettiler. Çalışanlar, "Onlar üzülmesin, biz sürekli saçlarımızı böyle kazıtırız. Biz elimizden geldiğince onların yanında olacağız. Saçlarını sıfıra vurmak isteyenler de gelebilir. Buradan herkese çağrıda bulunuyorum. Lösemili kardeşlerimizin üzülmelerine gerek yok. Çünkü biz hep onlarına yanında olacağız. Bütün Türkiye'yi ve bütün Gaziantep halkını saçlarını kazıtmak için davet ediyoruz. Allah'tan lösemili kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz" diyerek herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Saçlarını kestirmek için berbere gelen vatandaşlardan Ömer İzol da sürekli bu berbere geldiğini söyleyerek, çevrede böyle duyarlı insanların olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. İzol, "Bu berber kardeşlerimizle gurur duyuyorum. İnşallah daha büyük desteklerle de lösemili kardeşlerimize sahip çıkarız. Ben de lösemili çocuklara destek amacıyla saçlarımı kazıtmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Berbere gelen müşterilerden Oğuzhan Yılmaz da "Sürekli olarak bu kuaföre geliyorum. Arkadaşların lösemili çocuklar için saçlarını kazıttıklarını görünce ilgimi çekti. Açıkçası ben de kazıtmayı düşündüm. Böyle duyarlı bir hareketten dolayı berberime olan ilgim bir kat daha arttı. Bu derdi çeken bilir. Bu hastalığı biz de yaşadık. Allah bütün lösemili kardeşlerimize yardım etsin" ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar saçlarını hiç kazıtmadığını ve berberlerin lösemili çocuklar için saçlarını kazıttıklarını görünce kendisinin de kazıtmayı düşündüğünü belirten Seyfettin Tuncar, lösemili çocuklar için Allah'tan acil şifalar diledi.

Bu berberde 4 yıldır çalıştığını ifade eden 14 yaşındaki berber çırağı Mustafa Dağlı ise "Ben de abilerim gibi saçlarımı kazıttım. Gaziantep'teki bütün vatandaşları lösemili çocuklar için saçlarını kazıtmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı

Berberler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim