• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Beratcan'ın Annesi Sığınma Evine Yerleştirildi

Beratcan'ın Annesi Sığınma Evine Yerleştirildi
Katil zanlısının "Beratcan'ı öldürmeye o azmettirdi" sözlerinden sonra Kartal'daki evi taşlanan anne Türkan, talebi üzerine kadın sığınma evine yerleştirildi.

İstanbul Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Beratcan K.'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan anne Türkan K.'nın oturduğu ev, önceki gece saldırıya uğramış ve taşlanmıştı. Olay sonrası polis koruması altında evden çıkarılan Türkan K. koruma isteyince, aynı gece saat 02.00'de ismi gizlenen bir sığınma evine yerleştirildi.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Beratcan K.'nın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı yakalandıktan sonra, kendisini azmettirdiğini iddia edince Beratcan'ın annesi Türkan gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen anne, Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından "yeterli delil olmadığı" gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

SAVCI SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ ETTİ

Soruşturma savcısı da dün Türkan K.'nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararında direnmesi durumunda itiraz dilekçesinin 3. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderileceği belirtildi.

Anneye "Kendini savunamayacak çocuğunu tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçlaması yöneltilmişti.

"TÜRKAN İSTEDİ"

Zanlı Ersin Kaşıkçı kendini savunurken kan dondurucu ifadelerinde "Türkan beni Beratcan'a Ersin ağabey olarak tanıtmıştı. Ben Beratcan ile 3-4 yıl önce tanışmıştım. Sonra eve gelince de beni tanıdı, güven duydu. Yaklaşık 2 hafta önce Türkan ile ıssız bir yerde benim servis şoförlüğü yaptığım şirketin aracında birlikte olurken Beratcan bizi gördü. Türkan 'Bu çocuk bizi gördü. Bu şekilde devam edersek başımıza iş açacak. Buna bir çare bulmamız gerekir.' Öldürme olayından iki hafta önce bana 'Ne yap et Beratcan'dan kurtul. Bunu bir şekilde hallet' dedi. Ben nasıl yapacağım diye sorduğumda 'Ne yaparsan yap gerekirse öldür' dedi. Ben kendisine böyle bir şey yapamam dedim. 'Sen yapmazsan ben evdekilere bir şey yaparım senden bilirler' diye tehditte bulundu. Bunun üzerine ben de kabul ettim. Suçu işlediğimi kabul ediyorum. Türkan Beratcan'ı öldür diye beni azmettirdi" demişti.

KORUMA İSTEDİ, SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Habertürk'ün haberine göre; anne Türkan serbest kaldıktan sonra Kartal'daki evine döndü. Ancak aynı gece saat 23.00 sıralarında bazı mahalle sakinleri Karakütük Ailesi'nin evini taşladı.

Polis nezaretinde evden çıkarılan Türkan K. koruma isteyince, saat 02.00'de sığınma evine yerleştirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim