• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

"Benim çocuğum son şehidimiz olsun"

"Benim çocuğum son şehidimiz olsun"
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün yaşanan çatışmada şehit olan 5 güvenlik görevlisi için cenaze töreni yapıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Gümüşhaneli Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın (25) naaşı Trabzon’da gözyaşları ile karşılandı. Acılı şehit babasının 'benim çocuğum son şehidimiz olsun' sözleri herkesi ağlattı.

Şehit teğmen Erdoğan’ın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait özel uçakla saat 15.20 civarlarında Trabzon’a getirildi. Erdoğan’ın cenazesi aralarında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de bulunduğu mülki erkan, askeri yetkililer, vatandaşlar ve ailesi tarafından karşılandı. Şehidin babası Vahittin Erdoğan’ın karşılama töreni boyuncu metanetli duruşu dikkat çekti. Anne Mecnun Erdoğan ve kardeşleri ise zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Askerler tarafından uçaktan alınan genç teğmenin cenazesi, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Erdoğan’ın naaşı daha sonra memleketi Gümüşhane’ye götürüldü.

BENİM ÇOCUĞUM SON ŞEHİDİMİZ OLSUN'

Tören sonrası gözyaşı dökenlere "Ağlamayın, ağlamıyoruz." diyen acılı baba Vahittin Erdoğan, elini sallayarak herkesi selamladı. 5 çocuk babası Erdoğan’ın "Vatanımız sağolsun. Milletimize böyle şehit haberi gelmesin. İnşaallah benim çocuğum son şehidimiz olsun. Bin tane evladım vatana feda olsun." sözleri herkesi ağlattı.

Şehit Teğmen Recep Erdoğan, yarın Gümüşhane merkez Zafer Meydanı’nda öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hasköy Köyü'nde ebediyete uğurlanacak.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalar esnasında yaşanan çatışmalarda Jandarma Teğmen Recep Erdoğan, Jandarma Astsubay Üstçavuş Nusrat Atmaca, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi, Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek ve Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak, ağır yaralı olarak kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardı. Şehit askerler için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde bir tören düzenlendi. Törene 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ile askeri ve mülki erkân katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, şöyle dedi: “Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz.”
Törende şehit aileleri ağıtlar yaktı. Geçici görevle Diyarbakır’a geldikten sonra baba olan Uzman Çavuş Sercan Bulak,

2 aylık kız çocuğu olan Şehit Uzman Çavuş Sercan Bulak'ın eşi Meryem Bulak, törende, “O kızını göremeden gitti.” diyerek hıçkırıklarla ağladı. çocuğunu göremeden şehit oldu.

Konuşmanın ardından şehitlerin ruhuna dualar okunan törenin sonunda şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim