• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

"Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem Allah Başbakan Erdoğan'ın yardımcısı olsun"

"Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem Allah Başbakan Erdoğan'ın yardımcısı olsun"
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, yol haritasını açıklıyor. Demirtaş, salonda bulunan Berkin Elvan’ın annesini alkışlattı. "Ben Cumhurbaşkanı seçilirsem Allah Başbakan Erdoğan'ın yardımcısı olsun" dedi..

Demirtaş'ın seçim sloganı "Bir Cumhurbaşkanı Düşünün" başlığını taşıyor.

Bir cumhurbaşkanı düşünün

Demirtaş'ın diğer seçim sloganları da şöyle: Bir Cumhurbaşkanı düşünün Demokratik Değişim , Barışçı Türkiye.Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Ayrımcılık yapmıyor. Birleştiriyor, barıştırıyor. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Herkese Demokrat"


Türkçe seçim şarkısı

Bugünkü toplantıda ayrıca Demirtaş'ın seçim şarkısı da ilk kez çalınacak. "Gel Demirtaş" ismini taşıyan Türkçe şarkı, " Artık yeni şeyler söylemek lazım. Gel Demirtaş Demirtaş... Amman aman bıktık valla, zamanı geldi, artık yetti. Gel Demirtaş, Demirtaş" sözlerini taşıyor. Demirtaş'ın BDP Genel Başkanı olduğu dönemde seçim şarkıları daha çok Kürtçe'ydi.

“Çağrımız yeni bir yaşam çağrısı” diyen Demirtaş, şu ifadeleri kullandı;

 "Adaylar arasında kadın aday yoktur. Bir kadını elbette bir kadın temsil edebilir. Kadın özgürlüğünü bu seçim kampanyasına yansıtmaya çalışacağız.

AKP’nin adayını bir kişi belirlemiştir. Çatı adayı iki kişi belirledi. Bizler kendi adaylık sürecini ortaklaştırmaya, ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz’un üzerine gittik. Destek ve eleştiri yapan herkesin ilkelerine savunma adına ben karşınızdayım.

Yarışın kendisi de antidemokratik. Hazineden yardım alan partiler, Hazine'den alamayan partiler var. Diğer partiler Hazine’den yardım alarak kampanyayı yürütüyorlar. Hazine yardımı olmasa da, hazine gibi gönüllerle yürütebileceğimiz için halk kampanyası olarak yürütüyoruz. Bize oy versin vermesin, halkın her kesiminin bize ilgi gösterdiğini görüyoruz. Devlet yardımı da yok. Valinin de kaymakamın da yardımı yok.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışması mı yoksa parti grup toplantısı mı yapılıyor. Söylemler, eylemler ve mesajlar herkese hitap etmiyor. Kendisini oy vermeyenleri düşman gibi gören bir dil kullanılıyor.

Başbakan’ın dili kardeşlik ve eşitlik üzerine değil. ‘Yaradılanı seviyoruz, yaratandan ötürü’ diyor. Allah sadece AKP’lileri yarattı sanıyor.

Meydanlarda yuhalatılan, Berkin Elvan’ın annesini alkışlatmak istiyorum. Hrant Dink’in ailesi, Roboski’de öldürülenlerin, Gezi’de öldürülenlerin aileleri intikam naraları atmadılar. Her zaman barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

Hayalini kurduğumuz cumhurbaşkanı halkla olacaktır. Özgürlükçü bir Türkiye'nin olabileceğine inanıyoruz.

Halkın yetkisinin artırıldığı bir dönem başlayacak. Halkın talepleri odak noktası olacaktır.

Kürt sorunu çözüldükçe Türkiye demokratikleştirilecektir. Her türlü tekçilik son bulacak, çoğulculuk başlayacak.

Devletin kutsandığı Anayasanın değişimi zorunluluk. Yeni anayasa halk tarafından yapılmalıdır.

Anadilde ibadet hakkı sağlanmalıdır. Dini devletin tekelinden kurtaracağız.

Hayatın her alanına gençlik aktif katılacak.

Yeni yaşamda tüm cinsel kimlilkler özgürce varolacak.

Radikal demokrasi, dış politikamızının da temeli olacak.

Selahattin Demirtaş'ın bazı seçim sloganları şöyle; Bir Cumhurbaşkanı düşünün; demokratik değişim, barışçı Türkiye. Bir cumhurbaşkanı düşünün ayrımcılık yapmıyor. Birleştiriyor, barıştırıyor. Bir cumhurbaşkanı düşünün herkese demokrat".

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim