• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bem-bir-sen’den Uluslararası Sendikacılıkta Bir İlk

Bem-bir-sen’den Uluslararası Sendikacılıkta Bir İlk
Memur-Sen'e üye Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) öncülüğünde kurulan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM),...

Memur-Sen'e üye Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) öncülüğünde kurulan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM), ilk toplantısını gerçekleştirerek resmi olarak kuruldu.

Bem-Bir-Sen'in ev sahipliğinde İstanbul'da yapılan toplantıya 21 ülkeden 60 sendika temsilcisi iştirak etti. Genel Başkan Mürsel Turbay, sendika temsilcileri ile ICLM tüzüğünü imzalayarak Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu'nun resmi kuruluşunu gerçekleştirdi. ICLM tüzüğünü imzalayan ülkeler arasında Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Mısır, Macaristan, İran, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Letonya, Makedonya, Malezya, Moritanya, Hollanda, Pakistan, Somali, Senegal, Rusya ve Türkiye yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ICLM ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan kaos ve savaş ortamının bütün dünyayı etkilediğine dikkat çekerek, "Yaşanan iç savaşlar, terör olayları, bunların sonucunda yaşanan kitlesel göçler ve bu göçler sebebiyle hayatlarını kaybeden küçük çocukları düşünerek kendimize şu soruyu sorduk; yaşanan bunca acının esas sebebi nedir? İç savaşların, terörün temel sebepleri nelerdir? Açıkça şunu söyleyebiliriz; gelir dağılımı adaletsizliğinin neden olduğu toplumsal kırılmalar ve siyasal açmazlar yaşanan acıların en önemli nedenleri arasındadır. Bir tarafta açlıktan ölen çocuklar, diğer tarafta tüketim çılgınlığı, bir tarafta evsiz aç insanlar, diğer tarafta milyon dolarlık evlerde yaşayan insanlar bu adaletsizliği açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Adil, sağlıklı ve paylaşımcı bir anlayış üzerine kurulan bir sistemle dünya üzerindeki 7 milyar insan daha müreffeh bir hayat sürebilir. İşte mevcut adaletsizliğin çözümüne katkı sunmak için yeni bir konfederasyon kurma kararı aldık. Bu konfederasyonun adı Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu'dur" dedi.

Turbay sözlerine şöyle devam etti:

"Bem-Bir-Sen öncülüğünde Şubat 2015'te temelleri atılan konfederasyonun amacı; tüm dünyadaki özgür sendikalara kucak açıp, dünyadaki sendikacılığa yeni bir bakış açısıyla yaklaşıp sendikal problemlere çözüm bulmaktır. Asya, Avrupa, Afrika ülkeleri, Balkanlar, Türkiye Cumhuriyeti ve dahi tüm dünya ülkelerinde işgücünü oluşturan kesimlerin yaşam ve çalışma koşullarını tespit ederek iyileştirmesine katkı sunmaktır. ICLM, sivil, siyasi, sosyal, kültürel hakların, düşünce ve ifade özgürlüğünün savunucusu olacaktır. İnsan hakları, evrensel değerler ve kültürel farklılıklara saygı gibi temel ilkeleri esas alarak emeğin hak ettiği değeri görmesi için mücadele edecektir. Fırsat eşitliği ve adil yönetimi savunan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu, din, dil, ırk ayrımcılığıma karşıdır. Düşünce özgürlüğünden yanadır, sosyal ve ekonomik sınıf ayrımlarının keskin belirleyiciliğine karşıdır. Savaş değil barış; cifte standart değil adalet; sömürü değil adil düzen; çatışma değil diyalog; üstünlük değil eşitlik; baskı ve tahakküm değil insan hakları, hürriyet ve demokrasi istemektedir."

Dünyadaki bütün mazlumların her zaman yanında olan Bem-Bir-Sen'in sorumluluğunun bilincinde, mazlumların savunucusu olma yolunda daha büyük adımlar atabilmek için ICLM'in kurulmasına öncülük ettiğini belirten Turbay, "ICLM kuruluş amacına uygun olarak dünyada yaşanan gelir adaletsizliğinin önüne geçmek için mücadelesini her platformda dile getirecektir" dedi.

Turbay'ın ardından kürsüye çıkan 21 ülkeden gelen sendika temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda Bem-Bir-Sen öncülüğünde kurulan ICLM'in bünyesinde yer almaktan onur duyduklarını belirtiler. Toplantıya katılan tüm ülkelerin tam destek vererek oluşturduğu ICLM'in mazlumların sesi olacağı konusunda ortak noktada buluşuldu. Böyle bir oluşumun dünya sendikacılığında önemli bir ihtiyacı gidereceğini dile getiren sendika temsilcileri, ICLM'in yapıcı, birleştirici ve kucaklayıcı yapısıyla kısa zamanda dünyada kendinden söz ettireceğini ifade ettiler.

Bem-bir-sen’den Uluslararası Sendikacılıkta Bir İlk

Bem-bir-sen’den Uluslararası Sendikacılıkta Bir İlk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim