• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bem-Bir-Sen en çok üye sayısıyla 12’nci kez yetkili sendika oldu

Bem-Bir-Sen en çok üye sayısıyla 12’nci kez yetkili sendika oldu
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde yapılan sendikal yetki tespit toplantısı, Daire Başkanı Kemalettin Sakin'in Başkanlığında...

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde yapılan sendikal yetki tespit toplantısı, Daire Başkanı Kemalettin Sakin'in Başkanlığında gerçekleştirildi. Bem-Bir-Sen en çok üye sayısıyla 12'nci kez yerel yönetim hizmet kolunun yetkili sendikası oldu.

2017 yılı üye tespitlerine göre 67 bin 553 üyesini tespitlere yansıtan Bem-Bir-Sen, diğer 7 sendikanın toplam üye sayısından 21 bin daha fazla üye sayısı ile rakiplerinin önünde olduğunu gösterdi. Yetki tespit sonuçlarına göre Yerel Yönetim Hizmet Kolunda Bem-Bir-Sen'i, 22 bin 356 üye sayısıyla Tüm-Bel-Sen, 13 bin 974 üye ile Türk Yerel Hizmet Sen takip etti. Hizmet kolunun diğer sendikalarının üye sayıları ise Tüm Yerel-Sen 9 bin 962, Yerel Hak-Sen 84, Bağımsız Yerel Hizmet-Sen 81, Yerel Birlik Sen 51, Bel-Bir-Sen 35 şeklinde oluşuyor. Bem-Bir-Sen'in ise 67 bin 553 üyesinin, 55 bin 492'si erkek, 12 bin 061'i ise kadın üyeden oluşuyor. 2017 yılında yerel yönetim hizmet kolundaki örgütlenme oranı yüzde 91,7 olarak gerçekleşirken, 124 bin 871 yerel yönetim çalışanının, 114 bin 096 sendikalı olup, yüzde 59'u da Bem-Bir-Sen üyesi olarak kayıtlara geçti.

"Bizler yetkili sendika sıfatı ile sadece üyelerimizin hak ve menfaatlerini değil, sahamızda görev yapan tüm yerel yönetim çalışanlarının kazanımları üzerinde bir sendikal faaliyet yürütmekteyiz"

Yerel yönetim çalışanlarının Bem-Bir-Sen'e göstermiş olduğu teveccühün, büyük Bem-Bir-Sen ailesinin azmi, çalışkanlığı ve samimiyeti ile başarıya dönüştüğünü dile getiren Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay, 12 yıldır üst üste yetkili sendika olmanın sendikal mücadelede küçümsenemeyecek bir başarı olduğunu kaydetti.

Turbay sözlerine şöyle devam etti, Bem-Bir-Sen'in gerek kendi hizmet kolunda, gerekse sendikal hayatta, hem uluslararası hem de ulusal sendikacılık faaliyetleri noktasında öncü, güçlü ve model bir sendika olduğuna vurgu yaparak, "40'ın üzerinde ülke ile imzaladığı eğitim iş birliği protokolleri ile uluslararası sendikacılıkta Avrupa Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (CESİ)'ye üye olan Bem-Bir-Sen, kurduğu Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) ile de uluslararası sendikacılıkta adından söz ettirmektedir. Bunda yerel yönetim çalışanlarının teveccühü, teşkilatımızın azmi, çalışkanlığı, üretkenliği ve vizyoner bakışı çok önemlidir. Bizler yetkili sendika sıfatı ile artan sorumluluğumuzun farkında olarak, sadece üyelerimizin hak ve menfaatlerini değil, sahamızda görev yapan tüm yerel yönetim çalışanlarının kazanımları üzerinde bir sendikal faaliyet yürütmekteyiz. Bugün ulaşmış olduğumuz 67 bin 553 üyemiz Genel Merkezimizden Şube/ İl Başkanlarımıza, Temsilcilerimizden üyelerimize kadar teşkilatımızın tamamının özverili çalışmaları ile mümkün olmuştur. Kendilerine yürekten şükranlarımı sunuyor, 12. yetki yılımızın milletimize, yerel yönetim çalışanlarına ve tüm kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim