• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Belek Arıtma Tesisleri Asat’a Devredildi

Belek Arıtma Tesisleri Asat’a Devredildi
Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek1 ve Belek2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne...

Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde bulunan ve Belek1 ve Belek2 arıtma tesisleri Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) devredildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü iştiraki olan TURAŞ'a ait olan Belek1 ve Belek2 atıksu arıtma tesisleri ASAT'a devredildi. Tesislerin devri Bakanlık kararıyla gerçekleşti. Devir törenine Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, ASAT Serik Şube Müdürü Erol Kal, ASAT Atıksu ve Arıtma Dairesi Başkanı Ramazan Akın, TURAŞ yetkilileri, sendika temsilcileri ve çok sayıda personel katıldı. Devir prosedürü gereği ASAT mühendis ve teknik personelinden oluşan heyet daha önceden hazırlanan demirbaş devir listelerinde yer alan malzemeleri tek tek teslim aldı.

MODERNİZE EDİLECEK

ASAT Atıksu ve Arıtma Dairesi Başkanı Ramazan Akın, Belek1 ve Belek2 Atıksu Arıtma Tesisleri ile birlikte 8 adet terfi istasyonunun ve içme suyu depolarının da devir alındığını söyledi. Tesislerin ASAT bünyesinde hiç ara vermeden çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Akın, "Yaptığımız incelemeler ve tespitlerimiz doğrultusunda tesislerin modernize edilmesi, elektrik, elektronik ve mekanik sistemlerinde revizyonlar yapılması gerekiyor" dedi.

Belek1'in 38 dönüm, Belek2'nin ise 28 dönüm alana sahip olduğuna dikkat çeken Akın, "Böyle komplike ve büyük tesislerin revizyonları da rehabilite edilmeleri de çok ciddi maliyetler ve zaman gerektiriyor. Artık ASAT tarafından işletilecek bu iki tesisimiz için en kısa zamanda revizyon ve rehabilitasyon plan ve projelerine başlayacağız" diye konuştu.

YENİ YASA ZORUNLU KILIYOR

Yeni Büyükşehir Yasası'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan tüm atıksu arıtma tesislerinin işletmesini ASAT'a devrini zorunlu kıldığını vurgulayan Ramazan Akın, "Antalya turizmden beslenen bir ekonomiye sahip. Denizimiz, doğamız, turizmimiz bizim için son derece önemli. Tesislerimizin daha iyi hale gelmesi için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Belek Arıtma Tesisleri Asat’a Devredildi

Belek Arıtma Tesisleri Asat’a Devredildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim