• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular
Maltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren eğitim merkezlerinde, 2015 yılı içerisinde farklı branşlarda 3 bin 247 öğrenci eğitim aldı.

Maltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren eğitim merkezlerinde, 2015 yılı içerisinde farklı branşlarda 3 bin 247 öğrenci eğitim aldı. Üniversite sınavına giren öğrenciler, yüzde 73'lük başarı oranına erişti.

Maltepe Belediyesi Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasında, 70 Evler Cumhuriyet Eğitim Merkezi, İdealtepe Cumhuriyet Eğitim Merkezi ve Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yaklaşık 3 bin 247 öğrenciye eğitim verildi. KPSS, TEOG, YGS-LYS eğitimleri, ilkokul eğitimine destek için verilen eğitimler, yaz okulları, yabancı dil, kültür-sanat ve kişisel gelişim kurslarıyla ilçe genelinde yediden yetmiş yediye her kesime hizmetin sunulduğu eğitim merkezlerinde İngilizce, Almanca, İspanyolca, Farsça, Arapça ve Osmanlıca dillerinde eğitim verilirken, gitar, keman, piyano, bağlama, halk oyunları, latin dansları, zumba, resim, tiyatro-drama, pilates, direksiyon, bilgisayar, satranç, hat, makyaj, fotoğrafçılık gibi alanlarda da kurs düzenlendi. Ayrıca 120 kadın, trafiğe çıkma eğitimi aldı.

BAŞARI GRAFİĞİ YÜKSELİYOR

Eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerden yüzde 40'ı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'ndan (TEOG), yüzde 73.5'i Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndan (YGS) başarıyla ayrılırken; satranç alanında eğitim merkezlerinde eğitim gören 3 öğrenci, Anadolu Yakası Kartal Grubu'nda dereceye girdi. 2 öğrenci de İstanbul Şampiyonası'nda birincilik kupası aldı.

"HEDEFİMİZ BÜYÜK"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Eğitim Merkezleri'nin ilçedeki önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek, "Maddi açıdan sıkıntı yaşayan öğrencilerimize kucak açarak Maltepe'nin eğitimdeki çıtasını yükseltmek istiyoruz. Bu anlamda hedefimiz çok büyük. Bu sene merkezlerimizde eğitim gören öğrencilerimizden yüzde 73.5'i, üniversite sınavında başarı elde ettiler. Bu büyük başarı hem yolumuzu aydınlatıyor, hem de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. İlerleyen zamanlarda eğitimlerimizin daha da çeşitlenerek artacağına ve gelişeceğine inanıyor, her daim bilginin yolumuzu aydınlatmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular

Belediyenin Kurslarıyla Başarıya Koştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim