• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da minibüsçüler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 1. Olağanüstü toplantısında...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da minibüsçüler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 1. Olağanüstü toplantısında aldığı minibüs duraklarının başka bir mevkiye taşınarak ring sistemine dönülmesi kararına tepki gösterdi.

Sahil civarında bulunan Atatürk Bulvarı'nı çift yönlü, kısmi olarak trafiğe kapatan şoförler, alınan karara isyan ederek tepkilerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin duraktan ellerini çekmesini isteyen kalabalık, sorun çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan minibüs şoförlerinden Şakir Üzüm, ekmekleri ile oynandığını ileri sürdü. Üzüm, "238 tane minibüs var durakta. Hepsi ekmek yiyor, ev geçindiriyor. Biz bu yer için işgaliye ödüyoruz. Burada emek sarf ediyoruz. Sesimizi duyurana kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Daha sonra konuşan Şoför Cem İncebey, "Belediye bizim durağımızı geri verene kadar, durak olarak bu istikametleri kullanmak mecburiyetindeyiz. Çünkü burada yüzlerce insan ekmek peşinde. Belediyenin bir an önce bu işe el atması gerekir. Sayın başkandan biz bunu talep ediyoruz. Biz onlardan inisiyatif istiyoruz. Bu kadar insanı ekmeksiz bırakmasınlar" diye konuştu.

Atatürk Bulvarı'ndaki eylemin ardından grup, bahse konu durakta eylemine devam etti. Minibüsçüler adına açıklamalarda bulunan kooperatif üyesi Süleyman Süleymanoğlu, kendilerini ayrıştırmaya, bölmeye çalıştıklarını iddia etti. Tek ses olacaklarını belirten Süleymanoğlu, sadece ekmek mücadelesi verdiklerine dikkat çekti.

Amaçlarının ilgili makamlara seslerini duyurmak olduğunu aktaran Süleymanoğlu, "Varımız yoğumuz 4 teker. Başka bir şeyimiz yok. Bankalara borçlarımız var. Hepimiz perişan olduk. Siyasi amacımız da yok, ona vurgu yapmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi adına grupla irtibata geçen Zabıta Daire Başkanı Erdin Eral, "Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak adına konuşuyorum. Minibüsçü esnafının bu konuda hazırlıksız yakalandığını düşündüğümüzden, bu kararın uygulanmasını Cuma günü saat 14.00'a erteliyoruz. Cuma günü 14.00'dan itibaren UKOME'nin aldığı karar uygulanacaktır. Esnafımız hazırlıklarını buna göre yapsınlar" dedi.

Eral'ın açıklamalarıyla tatmin olmayan grup bir süre tepkilerine devam etti. Kendilerinin duraktan hangi amaçla çıkarılmak istendiklerini öğrenmek isteyen şoförler, yetkili kişiler gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Şoförler, olaysız bir şekilde minibüs durağında beklemeye devam etti.

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti

Belediyenin Kararına Şoförler İsyan Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim