• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Belediyenin Çağrı Merkezi Numarası Değişti

Belediyenin Çağrı Merkezi Numarası Değişti
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce "Alo 153" olarak hizmet veren çağrı merkezi, bundan sonra "444 2 153" olarak hizmet vermeye devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce "Alo 153" olarak hizmet veren çağrı merkezi, bundan sonra "444 2 153" olarak hizmet vermeye devam edecek.

Anamur'dan Tarsus'a kadar Mersinlilerin her türlü istek, öneri ve şikayetlerini ücretsiz olarak 7 gün 24 saat iletilebildiği "444 2 153" çağrı merkezi, kullandığı son teknoloji sistemler ile vatandaşların sorunlarına hızlı, kaliteli ve etkili bir şekilde çözüm buluyor.

Şeffaflık ilkesi ile kaliteli hizmet anlayışını bir araya getirerek yenilikçi birçok projeyi Mersinlilere sunduklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "444 2 153" çağrı merkezi ile önemli bir hizmete daha imza attıklarını belirterek, "Belediyemizin bünyesinde ilk defa kurduğumuz çağrı merkezimiz ile vatandaşlarımız sorunlarını gece gündüz iletebiliyor. Sistem sayesinde vatandaşlarımız şikayetini bize ulaştırdığı andan itibaren sorunun çözülüp çözülmediğinin takibini yapabiliyor, çözülmediyse bunun neden kaynaklandığı bilgisine kolayca alabiliyor. Bu sayede vatandaşlarımız bize istedikleri zaman ulaşabiliyor, biz de onlara daha kaliteli ve hızlı hizmet verebiliyoruz" dedi.

"HİÇBİR ÇAĞRI CEVAPSIZ KALMIYOR"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından belediye bünyesinde ilk defa kurulan "444 2 153 Çağrı Merkezi', 30 kişilik ekibi ile Mersinlilere gece gündüz hizmet veriyor.

Merkez, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin misyonu doğrultusunda; kaynakları planlı, programlı ve verimli kullanarak yaşam kalitesi yüksek, modern, çağdaş ve huzurlu bir kent için katılımcı, şeffaf, adil belediyecilik anlayışıyla vatandaşların istek, şikayet ve taleplerini ilgili daire başkanlıkları ve ilgili kurumlara iletmek, vatandaşların sorununu çözmek amacıyla kurulmuş aktif ve öngörülü bir birim olarak dikkat çekiyor.

Mersin halkının sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla çağrı merkezine gelen şikayet ve öneriler, filtreleme sistemi ile ilgili birimlere aktarılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki her birimde, özellikle çağrı merkezi için görevlendirilen birim sorumluları, gelen şikayet ve önerileri inceleyerek vatandaşlara 24 saat içerisinde dönüş yapıyor.

Ulaşımdan sağlığa, çevreden temizliğe, spordan kültüre, cenaze hizmetlerinden engelli hizmetlerine kadar kentin pek çok alanında sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için hizmet veren çağrı merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait istek, şikayet ve taleplerin yanı sıra ilçeler arası entegrasyon sistemi ile ilçe belediyelerini ilgilendiren konuları da ilgili belediyelere yönlendirerek gerekli koordinasyonu sağlıyor.

Çağrı merkezinin kurulduğu 5 aylık süreç boyunca toplam 13 bin 710 çağrı alınarak, bunlardan 12 bin 246'sına olumlu yanıt verildi ve çağrıların ilgili yönlendirmeleri yapıldı. Bu çağrılardan 524'ü olumsuz sonuçlandı, 940 tanesi ise sonuçlanmayı bekliyor.

Aynı zamanda her türlü acil duruma hazırlıklı olan çağrı merkezi, kullandığı sistem ile diğer kamu kurumları ile iletişime geçerek, vatandaşların acil aramalarına anında dönüş yapıyor ve sorunları çözüme kavuşturuyor.

Öte yandan çağrı merkezinin sahip olduğu avantajlar sayesinde bütün veriler bir havuzda toplanarak, istatistik çıktıları alınıyor ve birimlerin verimlilik düzeylerine bakılıyor. Alınan verilere göre ise kentin ihtiyacı olan öncelikler ve sorunlar belirleniyor, daha etkin bir belediyecilik hizmeti için çalışmalar yapılıyor.

Belediyenin Çağrı Merkezi Numarası Değişti

Belediyenin Çağrı Merkezi Numarası Değişti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim