• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Belediyelerden SASKİ Yatırımlarına Tam Not

Belediyelerden SASKİ Yatırımlarına Tam Not
SASKİ ve TBB işbirliğinde gerçekleştirilen İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı sona erdi.

SASKİ ve TBB işbirliğinde gerçekleştirilen İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı sona erdi. Kapanış günü kapsamında ülke genelinden programa katılan belediye başkanı, yönetici ve personeller SASKİ'nin yatırımlarını yerinde inceledi. Gezinin sonunda SASKİ yatırımlarının ufuk açıcı bir özelliğe sahip olduğu vurgusu öne çıktı.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı sona erdi. Kapanış günü kapsamında SASKİ Hızır İlyas Su Yönetim Merkezi'nde bulunan İçmesuyu Arıtma Tesisleri ve Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali'ni gezen misafirler, SASKİ bürokratları tarafından suyun hanelere ulaşana kadar geçtiği safhalar ile hidrolik kaynaklardan çevreye duyarlı enerji üretimi konularında ayrıntılı bilgilendirildi. Tesis gezilerinin sonunda misafirler, Justinyen Köprüsü'nü de inceledi.

Burdur Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, inceleme gezisi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; "İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı'nda su yönetimi konusunda bilgiler edindik. Gerçekleştirilen program sonunda SASKİ'nin Sakarya'da inşa ettiği yatırımları inceledik. SASKİ içmesuyu kontrolü konusunda önemli yatırımları hayata geçirmiş. İnceleme fırsatı bulduğumuz Hızır İlyas İçmesuyu Arıtma Tesisi son derece modern bir şekilde inşa edilmiş. İnşallah biz de Burdur Belediyesi olarak bu yatırımları şehrimizde inşa edeceğimiz İçmesuyu Arıtma Tesisi projelerimizde örnek alabiliriz" diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanı Nail Oral ise, "Sakarya gelişmiş bir şehir. Büyükşehir Belediyesi su alanında şehre önemli yatırımları hayata geçirmiş. Sakarya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen hidroelektrik santralini ilk defa gördüm. Sakarya'da incelemede bulunduğumuz Hızır İlyas İçmesuyu Arıtma Tesisini ve ADASU HES şehrimize de yapacağımız yatırımlar için örnek olacak. SASKİ'nin su alanında inşa etmiş olduğu yatırımlar bizim su alanında ufkumuzu açtı" ifadelerini kullandı.

Belediyelerden SASKİ Yatırımlarına Tam Not

Belediyelerden SASKİ Yatırımlarına Tam Not

Belediyelerden SASKİ Yatırımlarına Tam Not

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim