• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Belediyeden uyuşturucuya karşı tiyatro gösterisi

Belediyeden uyuşturucuya karşı tiyatro gösterisi
Muş'un Malazgirt Belediyesi, gençleri uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirmek amacıyla "Sahte Cennet" adlı tiyatro oyununu öğrenciler ile buluşturdu.

Muş'un Malazgirt Belediyesi, gençleri uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirmek amacıyla "Sahte Cennet" adlı tiyatro oyununu öğrenciler ile buluşturdu.

Malazgirt Kültür Merkezi'nde Malazgirt Belediyesinin sponsorluğunda izleyicilerle buluşan Yedi Tepem Tiyatrosunun "Sahte Cennet" oyunu, gençlerin madde bağımlılığının zararlarını erken yaşta öğrenmeleri olanak sağlıyor.

Okullardan gruplar halinde gelen öğrencilere sahnelenen oyunda, mutlu ve zengin bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve buna karşı verdiği mücadele anlatılıyor. Hem madde bağımlılığını hem de teknoloji bağımlılığına karşı gençleri bilinçlendirmek için sahnelenen oyunda iki farklı aile yapısını anlatıyor. Gerçek olaylardan esinlenerek yazılan tiyatro öğrencilerden büyük bir beğeni aldı. Tiyatro oyununda aile, kızlarına küçük bir servet harcayarak başarılı bir tıp öğrencisi yapma hayalleri var. Fakat kızları uyuşturucunun batağına düşüyor ve aile bunun farkına varmıyor. Kızları evlerinde defalarca elektrik ve aidat paralarına çalmasına rağmen bir türlü farkına varamıyorlar. Kız arkadaşını uyuşturucu tüccarlarından kurtarmaya çalışan genç adam, uyuşturucu baronları ile sert bir tartışmaya giriyor. Uyuşturucu batağına düşen kız arkadaşını kurtarmaya çalışan genç ise uyuşturucu tüccarları tarafından yüksek dozda uyuşturucu ile öldürülüyor. Uyuşturucu batağına düşen genç kız tedavi olmaya karar verir ve 11 ay içinde tedavi olarak eski yaşantısına dönüyor.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda Malazgirt'te ciddi çalışma başlattığı belirtti. Kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin uyuşturucuyla mücadelede el birliği ile çalışmaları gerekmektedir diyen Kaymakam Kırlı," Malazgirt Kaymakamlığı ve belediyesi olarak çocuklarımızın bu illetten uzak durmaları, ailelerin ve gençleri uyarıcı çeşitli etkinlikler yapıyoruz. "Sahte Cennet Sessiz Çığlık" Adlı tiyatro oyununun etkili olacağını düşünüyorum. Bu kapsamda Malazgirt Belediyesinin organizasyonuyla Yedi Tepem Tiyatrosunun öğrencilerimize sunmuş olduğu bu anlamlı gösteriden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tiyatrodaki amaç, gençlerimize fiilen göstermek, "bir kereden, denemekten bir şey olmaz" demenin yanlış olduğunu vurgulamak suretiyle gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan korumak. Gençlerimizin bunu iyi algıladığını ve bununla mücadele edeceklerine inanıyorum. İlçemizde uyuşturucuya karşı bir mücadelenin içine girdik, umarım öğrencilerimiz ve aileleri de bize destek olur" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim