• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Belediyeden çocuklarda çevre bilinci etkinliği

Belediyeden çocuklarda çevre bilinci etkinliği
İlk ve ortaokul öğrencilerinde çevre bilinci oluşturulmasına yönelik Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan proje ve yarışmalarla...

İlk ve ortaokul öğrencilerinde çevre bilinci oluşturulmasına yönelik Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan proje ve yarışmalarla miniklerin eğitimi okul dışında da sürüyor.

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce "Yeşeren Kalem', "atık pil ve atık yağ toplama', "Hayalimdeki Uşak ve Çevre resim yarışması" projeleri hayata geçiriliyor. Miniklerde çevreye ve doğaya karşı duyarlılık oluşması sağlanıyor.

Bu duyarlılıkların günlük hayatlarının bir parçası olması için yarışmaların sonuna bisiklet ve tablet gibi çeşitli ödüller koyan Uşak Belediyesi, düzenlediği etkinliklerde küçük eğitimler de veriyor. Yarışmalardan ödül almak isteyen ilk ve ortaokul öğrencileri atık pil ve yağ toplama gibi konularda yaptıkları girişimlerle okul dışında da alışkanlık kazanıyor.

Yeşeren Kalem projesi kapsamında TOKİ Müjde Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, "Bu proje kapsamında Uşak'ta ilköğretimde okuyan 11 bin 85 öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm okullarda etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Önce bilgilendirmelerin yapıldığı daha sonra üzerinde Uşak'ın maskotu Efe'nin yer aldığı şapkaların dağıtıldığı etkinlikte konuşan Ünal, "Kurşun kaleminin bitiminde tüpler var. Tüplerin içerisindeyse çiçeklerimiz var. Bu çiçek tohumlarını toprağa dikiyoruz ve kalemlerimiz çiçek açıyor. "Önce kalemimiz sonra şehrimiz çiçek açsın." sloganıyla projemize başladık. Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan Uşak'ın yeşil olması konusuna, temiz ve güzel görünmesi konusuna çok önem veriyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Öğrencilere çevre bilincinin aşılanmasını arzuladıklarını ve bu yönde faaliyetler yürüttüklerini kaydeden Ünal, "Çevreye zarar vermeme ve temiz bir dünya hedefiyle oluşturduğumuz "Çevre Andımızı" da okuduk. Öğrencilerimiz öğrenmeye oldukça müsait ve ilgili. Bu nedenle oldukça memnun olduğumuz sonuçlar elde ettik. Bilinçlendirme çalışmalarımız kapsamında en çok atık pil toplayan okullara, öğrencilere ödül vereceğiz"

Çevre bilincinin aşılanması için düzenlediğimiz resim yarışmasıyla hem çocuklarda hayal gücünü geliştirmeyi amaç edinip hem de güzel bir şehrin hayalini kurmaları için teşvik etmiş oluyoruz. Kalemlerimiz yeşerecek, geleceğimizin gençlerine temiz bir dünya bırakacağız. Hedefimiz önce bütün ilkokullara ve ardından anaokulu öğrencilerimize ulaşmak. Başka bir dünyamız yok." açıklamalarına yer verdi.

Öğrenciler, tarihini ve kültürünü keşfetmiş bir gençliğin inşası amacıyla Müjde Ortaokulu öğrencileri için Çanakkale'ye gezi düzenleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a teşekkür etti.

Kalem ve şapka dağıtımlarının ardından pilav ve ayran ikramı yapılarak piknik gerçekleştirildi.

Belediyeden çocuklarda çevre bilinci etkinliği

Belediyeden çocuklarda çevre bilinci etkinliği

Belediyeden çocuklarda çevre bilinci etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim