• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Belediye-vatandaş El Ele: Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi Açıldı

Belediye-vatandaş El Ele: Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi Açıldı
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bin 600 kişi katılımlı referandumla mahalle sakinlerinin isteği üzerine yapılan Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi'nin...

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bin 600 kişi katılımlı referandumla mahalle sakinlerinin isteği üzerine yapılan Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi'nin açılışını vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in önceki sene Çiğdem Mahallesi'nde bulunan halı saha tesislerinin geleceğini semt sakinlerine sorması üzerine bin 600 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen referandumun sonucu ilk meyvesini verdi. Referanduma katılan bin 600 kişiden bin 500'ünün yeni bir park ve kültür odağı isteği üzerine çalışmalarına başlanan Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi 26 bin kitapla hizmete açıldı. Yağmura rağmen geniş bir katılımla gerçekleştirilen kütüphanenin açılışında konuşan Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Aksoy, Başkan Taşdelen ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Dilbilimci Şair Oğuz Tansel'in kızı Prof. Dr. Aysit Tansel ise, Başkan Taşdelen ve Çiğdemim Derneği üyelerine teşekkür ederek, babasının dünya görüşünü yansıttığını dile getirdiği, Emin Cumhur Atar tarafından bestelenen Mayıs Yağmuru şiirini seslendirdi. Aysit Hanım'ın ardından komşusu Çetin Öngen de Oğuz Tansel hakkında kısa bir bilgilendirme yapıp, şairin doğa aşığı olduğundan söz ederek, bahçesinde her sabah kendisini ve misafirlerini selamlayan ağaca yazdığı "İğde Ağacı" şiirini okudu.

"MUSTAFA KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ" YAKINDA

Sunumların ardından kürsüye gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vatandaş katılımıyla önemli işlere imza attıklarına vurgu yaptığı konuşmasında, çok sayıda kültür merkezi projesinin de müjdesini verdi. Seçimlerin ardından ziyaret ettiği Çiğdem Mahallesi'nde kararları beraber alıp, beraber uygulayacakları sözünü verdiğini hatırlatan Taşdelen, semtte yaptıkları referandumun herkese örnek olduğunu aktardı. Belediyenin hizmetin yanında halkla birlikte de olması ve vatandaşı yönetime katmasının bir tercih olduğunu anımsatan Taşdelen, ilk etapta tamamlanan semt kütüphanesinin çevresi için de bir semt parkı projesi hazırladıklarını ve bu yıl yapımına başlayacaklarını söyledi. Her aşamada proje demokrasisi uyguladıklarına değinen Taşdelen, yakında Ankara'ya önemli bir kültür merkezi kazandırılacaklarını aktardı. Taşdelen, "Tiyatro ve konferans salonlarıyla hizmet verecek Mustafa Kemal Kültür Merkezi Projesi tamamlandı, temelini baharda atacağız. Ayrıca Maltepe'de bulunan prefabrik salonda hizmet veren Yılmaz Güney Sahnesi'ni de bu yıl çağdaş bir yapıyla yenilenerek 400 kişi kapasiteli bir merkeze dönüştüreceğiz" diye konuştu.

FİKRET OTYAM DA ÇANKAYA'DA YAŞAYACAK

Çankaya Yıldız'da resim atölyeleri ve sergi salonları bulunan bir kültür merkezi için daha çalıştıklarını ve bu merkezde Ressam Fikret Otyam'ın adını yaşatacaklarını belirten Taşdelen, "Kitap ve sanatın olduğu yerde karanlık olmaz, bağnazlık olmaz, kitap okuyan insan sorgular, aydınlanır, şiirle romanla kendisini geliştirir. Bu yüzden semt kütüphanelerini ve kültür merkezlerini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye-vatandaş El Ele: Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi Açıldı

Belediye-vatandaş El Ele: Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi Açıldı

Belediye-vatandaş El Ele: Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim