• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı
Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, kar yağışı sebebiyle yiyecek bulamayıp aç kalan hayvanlar için harekete geçti.

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, kar yağışı sebebiyle yiyecek bulamayıp aç kalan hayvanlar için harekete geçti. Zorlu kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren kanatlı ve kanatsız hayvanlara yem desteği veren belediye ekipleri, belirlenen parklar ve yeşil alanlara yem serpiştirdi.

Sındırgı Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Nuh Yüksel Özdemir ve Veteriner Vildan Bakkal ülke genelinde seyreden olumsuz hava koşulları yağan kar yağışı nedeniyle karla kaplı alanlarda hayvanlara bıraktıkları yemler ile yaşam mücadelesine destek oluyor. Karla kaplı zeminlerin karlarını temizleyerek yem ve ekmek bırakan yetkililer, günlük kontrollerinin sonunda belirlenen noktalara yem ilavesi yapıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Nuh Yüksel Özdemir ve Veteriner Vildan Bakkal köpek barınağındaki köpeklere de sıcak yemek veriyor. Köpeklere bir çocuk şefkati ile yaklaşan yetkililer hayvanları elleriyle besliyor. Barınaktaki köpeklere 3 öğün sıcak yemek verdiklerini ifade eden Müdür Özdemir yavrulara da ekstra olarak süt ile beslediklerini kaydetti.

Olumsuz hava şartlarında yaban hayatına destek olduklarını ifade eden Özdemir; "Belediyemize ait barınakta yaşayan köpeklerimize günlük 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Barınaktaki hayvanlarımızın günlük yemeklerinin yanı sıra veteriner hekimimiz tarafından sağlık kontrolleri yapılıyor. Barınağımızı ilerleyen zamanda daha modern bir barınağa taşıyacağız. Belediyemizin bu konuda çalışmaları devam ediyor. Barınaktaki hayvanlarımızın yanında zorlu kış şartlarında doğaya ekmek, buğday bırakmak suretiyle, doğada yaşayan diğer hayvanların hayatlarını idame ettirmelerine bir nebze katkı sunuyoruz. Ekmek ve yem bıraktığımız alanları kontrol ediyoruz ve yem takviyesinde bulunuyoruz" dedi.

Sındırgı Belediyesi Veteriner Hekimi Bakkal ise; "Gerek gelen ihbarlar üzerine gerekse bünyemizdeki arkadaşlar ile sahip sokak köpeklerini toplayarak barınağımıza getiriyoruz. Burada gerekli sağlık taraması yaparak tedavilerini yapıyoruz. Sahiplenmek isteyen hayvan severlerimize müdürlüğümüze başvurmaları halinde yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü hayvanlara gösterdiği ilgi ile takdir topluyor.

Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Belediye Sokak Hayvanlarına Sahip Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim