• BIST 9533.7
  • Altın 2486.238
  • Dolar 32.5001
  • Euro 34.7985
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Belediye Personeline ’İş Güvenliği Eğitimi’

Belediye Personeline ’İş Güvenliği Eğitimi’
Tavşanlı Belediyesi çalışanları, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi alıyor.

Tavşanlı Belediyesi çalışanları, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi alıyor. Kültür Sarayında İş Güvenliği Uzmanı Naci Görmez tarafından verilen eğitimler kapsamında Türkiye'de kamu ve özel sektörde görülen iş kazaları, nedenleri ile diğer ülkeler arasındaki istatistiki farklılar masaya yatırılıyor.

Naci Görmez, Türkiye'de son iki yılda iş kazalarında ki oranın %50 oranında azaldığına dikkat çekerek yine de bu oranın gelişmekte olan ülkeler baz alındığında yüksek olduğunu söyledi. Görmez, " İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sizin gibi az tehlikeli yada tehlikeli sınıfında çalışan arkadaşlarımız için çok önemlidir. Bu konuda Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler çok hassas. Kendisine sizler adına teşekkür ediyorum. Türkiye'de her 3 dakikada bir iş kazası meydana gelmektedir. İş kazalarının %98'i önlenebilir, yüzde 2'i önlenemez durumdadır. Bugün olduğu gibi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerimiz sayesinde sadece 2 yıl gibi kısa sürede iş kazalarının yarı yarıya düştüğünü görüyoruz. Gerçekten sevindirici bir durum. Ancak yeterli olduğunu da söyleyemeyiz. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler arasında iş kazası sayımız yüksek. Biz eğitimlerimize devam edeceğiz ve iş yerlerimizde daha dikkatli olacağız" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Tavşanlı Belediyesi olarak çalışanların güvenliği için gereken tüm tedbirlerin alınacağını kaydederek şunları ifade etti: "Ülkemizde sıkça rastlanan iş kazaları ile ilgili olarak tedbirleri alma, önleme ve sağlıklı çalışma ortamları hakkında bilinçlendirme adına personelimizi eğitime tabi tutuyoruz. İki gün süren toplantıların son derece verimli geçtiğini düşünüyorum. Biz idare olarak bir tek arkadaşımızın burnunun bile kanamasını istemeyiz. Bu nedenle eğitimlerimize önem veriyoruz ve devam ettireceğiz." (EFE)

Belediye Personeline ’İş Güvenliği Eğitimi’

Belediye Personeline ’İş Güvenliği Eğitimi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim