• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Belediye personeli seçimde çalıştırılıyor iddiası!

Belediye personeli seçimde çalıştırılıyor iddiası!
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUGSAŞ şirketi personelinin AK Parti’nin seçim çalışmalarında istihdam edildiği öne sürüldü.

Ankara Otogarı AŞTİ’nin işletmecisi, Metro ve Ankaray'ın ulaşım hizmetlerini yürüten, asıl adı "Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş" olan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUGSAŞ şirketi personellerinin seçim çalışmalarında kullanıldıkları iddia edildi.

BUGSAŞ PERSONELİ SEÇİMDE Mİ ÇALIŞTIRILIYOR?

İddia, işinden olmamak için ismini vermek istemeyen bir BUGSAŞ personeline ait. Personelin iddiasına göre BUGSAŞ personelleri Melih Gökçek’in yönetimde olduğu her seçim döneminde kendi görev yerlerinin haricinde AK Parti ve Melih Gökçek adına propaganda yapmak üzere istihdam ediliyor. Personelin iddiasına göre bu seçim döneminde de aynı şey yaşandı. Seçim çalışması için görev yerleri dışında başka merkezlere taşınan personeller bu konuda kimseye bilgi vermemek hatta nereye götürüldüklerini açıklamamak konusunda uyarılıyorlar. Aksi halde hiçbir kadro güvenceleri olmayan personelin işine son verilmekle tehdit edildiği öne sürülüyor.

BUGSAŞ GENEL MÜDÜRÜ: BİZİM BÖYLE BİR TALİMATIMIZ OLAMAZ

Söz konusu iddiaları BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz’a sorduk. Rotahaber’e konuşan Ruhi Kurnaz iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Kurnaz her seçim döneminden önce bu tarz dedikoduların ve iddiaların ortaya atıldığını ancak hiçbirinin ispat edilmediğini söyledi. “Eğer bir personel kendi çalıştığı işten memnun değilse böyle bir şey uydurabiliyor” diyen Kurnaz, “Bizim BUGSAŞ Genel Müdürlüğü olarak kesinlikle herhangi bir personelimize böyle bir talimatımız olmamıştır ve olamaz. Ancak kendi personelimiz olup da kendi iradesiyle mesai dışında veya içinde gönüllü bazı çalışmalar yapıyorsa, bu hangi partiden olursa olsun, ben buna karışamam. O personelimin siyasi görüşüne karışamam. Mitinglere de personel taşıdığımız iddia edildi. Bu da yalandır. Zira bizim personelimiz ancak ilgisi bulunan bir açılış törenine gitmiş olabilir ama herhangi bir partinin mitingine gitmeleri konusunda talimat vermemiz düşünülemez. Bir personelim kendi cep telefonundan kendi isteğiyle bir parti adına telefonlar açıp propaganda yapıyorsa da bu kendi bileceği bir iştir” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR: KİM ÇALIŞMIŞSA ÇIKSIN SÖYLESİN

Konuyla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Rotahaber’e yapılan açıklamada ise, “Böyle bir iddia var ise o işte görevlendirilen personel her kimse açık açık ‘beni seçim çalışmalarında zorla çalıştırdılar’ diye ortaya çıkmalıdır. İddiayı ispat etmek iddia edene aittir. Her seçim döneminde benzer iddialar çıkmaktadır. Bu iddiaların hiçbir doğru değildir” denildi.  

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim