• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Belediye otobüsünde bayan şoför

Belediye otobüsünde bayan şoför
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak görev yapan 33 yaşındaki Hilal Meral Alıcı, en az erkek meslektaşları kadar işinin hakkını veriyor. Kadın şoföre hem erkek, hemde bayan yolcular yoğun ilgi gösteriyor.

İzmir'de yaşayan Hilal Meral Alıcı (33), erkek mesleği olarak bilinen otobüs şoförlüğünde tüm tabuları yıkarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi İZULAŞ’ta şoför olarak görev yapmaya başladı. Direksiyonun başına geçen ve işini hakkıyla yapan Alıcı, özelikle otobüse binen bayan yolculardan yoğun ilgi görüyor. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü’nden mezun olan Alıcı'nın otobüs şoförü olduğunu gören erkeklerde şaşkınlığını gizleyemezken, bazı vatandaşlar ise kadın şoföre nazarlık hediye etti.

Bayan yolculardan Nilüfer Arısoy, "kadınları böyle mesleklerde görmek çok güzel. Hemcinsimizin kullandığı otobüse binince kendimizi daha güvende hissediyoruz" dedi.
Bir başka yolcu Salih Çapacı ise kadınlara meslek hayatında öncelik duyulması gerektiğini söyledi. Çapacı, "Birçok sektörde olması gereken bir uygulama. Kadınlara meslek hayatında öncelik tanınması gerekiyor. Görünce çok mutlu oldum, umarım diğer sektörlere de örnek olur. Çoğalmasını istiyorum. Demokrat İzmir’e yakışan demokrat bir uygulama" diye konuştu. 

TIR ŞOFÖRLÜĞÜ DE YAPMIŞ 

Öğrencilik yıllarında yarı zamanlı olarak başladığı bir iş sayesinde mesleğe merak duyan Hilal Meral Alıcı, daha önce ise TIR şoförü olarak görev yapıyordu. Annesinin rahatsızlanması üzerine mesleğe ara vermek zorunda kalan Alıcı, şimdilerde ise İzmir'de tek kadın şoför olarak çalışıyor. 

En az erkek meslektaşları kadar işinin hakkını veren Alıcı, "Tek kadın otobüs şoförü olmak omuzlarıma büyük sorumluluk yüklüyor. Gerek sınav sırasında gerekse göreve başladıktan sonra kadın olduğum için herhangi bir olumsuz tepki ya da ayrımcılıkla karşılaşmadım. En büyük desteği erkek meslektaşlarımdan görüyorum. İşin çekirdeğinden yetiştiğim için zorluk çekmiyorum. Belediyede otobüs kullanmam, kadınların da her işi gururla ve büyük başarıyla yapacaklarının göstergesi. Tabii bu işi yapmamda İzmirli olmanın verdiği bir farklılık da var. İzmir’in kokusu, ruhu, havası bunda yarı yarıya etkili. İzmirli olmak fark yaratır, bütün kadın arkadaşları bu farkı yaratmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Yolculardan da çok olumlu tepki aldığını belirten Alıcı, "Otobüsüme binen yolcular, kadın şoför görünce önce şaşırıyor, sonra da gelip tebrik ediyorlar. Onların olumlu tepkileri motivasyonumu artırıyor. Nazar boncuğu takan da oluyor, ‘nazar değmesin’ diye dua eden de. Özellikle kadın yolcular sarılıp öpüp tebrik ediyorlar. Otobüse binmeseler bile yolda alkışlayanlar bile var" dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim