• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı
Adana'da, büyükşehir belediyesi otobüsünde kalp krizi geçiren bir vatandaşı kurtarmak için şoför ve yolcular seferber olurken hasta kısa sürede hastaneye...

Adana'da, büyükşehir belediyesi otobüsünde kalp krizi geçiren bir vatandaşı kurtarmak için şoför ve yolcular seferber olurken hasta kısa sürede hastaneye ulaştırılarak hayatta kalması sağlandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Sarıçam ilçesinin İncirlik mahallesinde 3 Şubat 2016 günü meydana geldi. Kürkçüler ile Adana arasında sefer yapan Adana Büyükşehir Belediyesi 160 numaralı otobüsünde yaşanan bir sağlık sorunu yolculara ve şoföre heyecanlı dakikalar yaşattı.

İşletmede 5 yıldır şoförlük yapan Mustafa Demir (39), akşam üzeri Kürkçüler mahallesinde yolcuları alarak Adana'ya gelmek üzere yola çıktı. Otobüs saat 16.34:51'de hareket halindeyken arka tarafta oturan Sedat Arıyol isimli bir yolcu rahatsızlandı. Yolcular hemen sürücüye haber verdi. Mustafa Demir, otobüsü durdurup rahatsızlanan yolcunun yanına gitti. Arıyol'un durumunun kötü olduğunu gören sürücü Demir, tekrar direksiyon başına geçerek yolculara "Ne yapalım bekleyelim mi hastaneye mi götürelim" diye sorduktan sonra otobüsü hastaneye doğru sürmeye başladı. Demir bir taraftan da yolculara hastanın etrafını ve pencerelerini açarak hastanın hava almasının sağlanmasını istedi, diğer taraftan telefonla sağlık ekiplerini arayarak hastanın durumu hakkında bilgi verip ne yapıp yapmaması gerektiğini sordu.

Sağlık ekipleri en yakın hastaneye götürmesi gerektiğini söyleyince Demir, rahatsızlanan yolcuyu yolu üzerindeki bir özel hastaneye götüreceğini ambulansın da oraya gelmesini istedi. Demir, hastaneye giderken yolda önünü açmak içinde büyük bir mücadele örneği gösterdi. Bir yolcu Mustafa Demir'in yanına gelerek ona yolun açılmasında yardımcı oldu. Yol tıkandığında yolcu aşağı inip araçları tek tek uyararak yolun açılmasını sağladı. Demir ve yolcular 16:41:17'de otobüs ile hastaneye giriş yaptı. Yani hasta kalp krizi geçirdikten 7 dakika sonra hastaneye yetiştirildi.

Yolcular ve sürücü hastaneye gelir gelmez otobüsten inerek hemen bir sedye getirip Arıyol'u otobüsten indirip hastaneye yetiştirdi. Bu sırada sürücü, hastanın kafasının bir yere çarpmaması için yolcuları sürekli uyardı. Bu anlar, otobüsün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Arıyol, özel hastanede müdahale edildikten sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Arıyol, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Belediye otobüsünün sürücüsü Mustafa Demir, kalp krizi geçiren bir yolcu olduğunu onu kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kürkçüler mahallesinden gelirken güzergahın dışına çıkarak kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdiklerini, insanlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Demir, yolcu yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

160 numaralı otobüs 5 Şubat 2016 günü de Abdioğlu-Taşköprü seferini yaparken bir uyuşturucu bağımlısı komaya girmiş, sürücü Adem Çertmek otobüsü hastaneye sürmüş ancak bu kişi hayatını kaybetmişti.

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı

Belediye Otobüs Şoförü Hayat Kurtardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim