• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu
Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısına, şehir içi ulaşımında kullanılan kart tartışmaları damga vurdu.

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısına, şehir içi ulaşımında kullanılan kart tartışmaları damga vurdu. Mecliste söz alan CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş kart dağıtım konusunda vatandaşın mağduriyet yaşadığını söyledi. Beşiktaş'ın sözlerine cevap Büyükşehir belediye Başkanı Mendaras Türel'en geldi. Türel, Soruların asıl muhatabının eski belediye olan CHP yönetimi olduğunu belirterek konunun yargıya taşındığını söyledi. İhalenin usulsüz yapıldığına yönelik kararlar olduğunu hatırlatan Türel " " Bu Antalya'nın kanayan yarasıdır. Şuana kadar 162 bin 923 kart basılmış " diyerek cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclisi, Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında, meclis başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla 184 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Gündem sonrası söz alan Ak Parti, CHP ve MHP grup sözcüleri Antalyaspor'u Fenerbahçe maçında alınan galibiyetten dolayı kutladı. CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş son günlerde tartışma konusu olan şehir içi ulaşımında kullanılan kartların dağıtımında vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Daha önce kartların 72 saat içinde dağıtılmasına yönelik kararlar alındığını hatırlatan Beşiktaş, "Kart dağıtım noktalarında engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlanamaz mıydı? Vatandaşın bu konuda mağduriyeti çok fazla olduğunu biliyoruz. Kartlardaki para konusunda vatandaşlar muhatap bulamıyor. Kayyım atadık, şirket bu bilgileri vermiyorsa mahkeme kararı ile bu bilgiler alınabilir. Bu şirket yetkilileri kimdir? İn midir cin midir?" diye konuştu.

"ANTALYA'NIN KANAYAN YARASIDIR"

Ruhi Beşiktaş'ın sözlerine Menderes Türel cevap verdi. Türel, firma ile anlaşma yapan eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yargılandığını belirterek, soruların asıl muhatabının eski belediye yönetimi olduğunu söyledi. A-Kent firması ile belediye arasında bir hukuk olmadığını kaydeden Türel, " Bir tek firmaya yeterlilik veriliyor. Bunlar Antalya'nın kanayan yarasıdır. Belediye olarak ortada bir sözleşme yok. Gereken raporların tanzim edilmesini istedik. Yapılanları incelettik. Yapılan işler teknik şartnameye de uygun değil. Sorunu hukuki yönden çözmek için Türkiye'nin en önemli hocalarından destek aldık. Mahkeme kayyım atanması yönündeki kararımızı kabul etmedi" dedi.

"KİME NE KADAR ÖDEYECEĞİM?"

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan CHP İl Başkanı Semih Esen'in sözlerine de cevap veren Türel, "İndirimli kaç kart var bunu da bilmiyoruz. Şuan bilgilere ulaşamıyoruz. Kartlarda bulunan paraları vatandaşlara öde demek kolay, tamam da kime ne kadar ödeyeceğim? Sen bana liste getir ben ödemeye hazır olduğumu söyledim. Günlük 379 kart basılmaktadır. Toplamda 162 bin 923 kart basılmış. Antalya'yı Halk Kart belasından kurtarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

ATATÜRK ANITI

CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya'nın Çallı Kavşağı'nda bulunana Atatürk Anıtı'nın ne zaman taşınacağına yönelik sorusuna Türel," Bu proje üyükşehir belediyesinin projesi değil. Anıtın kaldırılması ile ilgili işlemler belediyemiz tarafından yürütülmüyor. Bu konuda anketimiz şeffaf bir şekilde yapılmıştır. Yüzde 96 bize daha uygun yere taşımamızı söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelini Antalya'da kim kaldırmaya çalışıyorsa, izini kim silmeye çalışıyorsa karşısında beni bulur. 1940 yılında paranın üzerinden Atatürk'ün resmini kaldıran CHP yönetimidir" şeklinde cevap verdi.

MORAİS ZİYARETİ

Toplantı öncesinde geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais'i ziyaret ettiğini ifade ederek, "Antalyaspor'un Fenerbahçe maçında aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Teknik direktörümüzün bu haftada tedavisi devam edecek. Önemli bir hastalık geçirdi. Oyuncularımız çok güzel bir galibiyet alarak en güzel hediyeyi sundular. Yatağın içinde kağıt kalemle kadro yapıyor. Geleceğimizden çok ümitli konuştu. Fenerbahçe'yi hiç tartışmasız yendik. Her takıma nasip olmaz" dedi.

SORU ÖNERGESİ

Mecliste, MHP grubu daha önce kullanılan "ANKART" konusunda 11 maddelik soru önergesi verdi. Önergede, "İl merkezi toplu taşıma hizmetinde elektronik bilet sistemi uygulamasına geçilmesine karar verilmiştir. Bu hizmet işi ilk olarak ANKART isimli firmaya ihale edilmiştir. Bu firma ile yapılan sözleşme hangi gerekçelerle feshedilmiştir" sözlerine yer verildi. Meclis ek meclis yapılmak üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu

Belediye Meclisi’ne Ulaşım Kartı Tartışmaları Damga Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim