• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Belediye Hastanesi İçin Meclisten Sözen’e Tam Yetki

Belediye Hastanesi İçin Meclisten Sözen’e Tam Yetki
Zeynel Şenol'un Belediye Başkanlığının son döneminde inşaatına başlanan ve kaba inşaatı bittikten sonra kaderine terkedilen Manavgat Belediye Hastanesi...

Zeynel Şenol'un Belediye Başkanlığının son döneminde inşaatına başlanan ve kaba inşaatı bittikten sonra kaderine terkedilen Manavgat Belediye Hastanesi inşaatının geleceği hakkında somut adımlar atılmaya başlandı.

MATSO tarafından düzenlenen Ne varsa Manavgat'ta var etkinliğinin açılışında Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'nün Belediye Hastanesi inşaatının Akdeniz üniversitesine devrinin yapılacağı ve binada 2 ayrı fakültenin açılmasının planlandığını açıklamasının ardından konu Manavgat Belediye Meclisinin Şubat ayı olağan toplantısında gündem maddesi olarak görüşüldü. Mülkiyeti Maliye hazinesine ait olan Manavgat Belediyesine tahsisli Emek Mahallesi 1766 ada 1 parsel üzerinde ki Belediye Hastanesi inşaatının Akdeniz Üniversitesine devri konusunda yapılacak protokol ve Bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşlarda gereken işlemleri gerçekleştirmek üzere Manavgat Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliğiyle karara bağlandı. Karar meclis salonunda bulunan Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı (MAYÖV) yönetimi meclisin kararını alkışlarla karşılandı.

Yaşanan süreçte sağlam adım atıp yasal bir engel oluşturmadan Manavgat Belediye Hastanesi inşaatını eğitime kazandırmak, Üniversitenin bir kolu olabilmesi adına çeşitli girişimlerinin olduğunu belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen "Bizim bunu gerçekleştire bilmemizin ilk adımları bakanlıkların olumlu görüşleriydi. En büyük avantajlarımızdan bir tanesi bizimle beraber bu işin olacağına yürekten inanan bir kaymakamımızın olmasıdır. Kendisinin başkanlığında Sivil toplum örgütlerimizle, MAYÖV'de dahil olmak üzere çeşitli görüşmeler yaptık. Bunun bir an önce fakülteye dönüştürülmesi gerektiğini, Akdeniz Üniversitesine verilip 3 fakülte oluştuğunda Manavgat'ın bir Üniversiteyi mutlaka hak ettiğini dile getirdik. Sayın rektörümüzü çağırdık, onun görüşlerini aldık. Protokol konusunda ön görüşmeler yaptık. Taraflar Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Belediye Başkanlığıdır. Durumla ilgili sayın valimizde son derece hassas. Kaymakam beyle vali beye gittik, vali beyde bu işe sıcak baktığını ve her türlü desteği vereceğini ifade etti. Gerekli yazışmalarımız yapıldı. İç işleri bakanlığının olumlu görüşü var. Kaymakamlık eliyle valilik görüşünü de aldık. Bakanlıklarla görüşüldü şu anda meclisimiz onay verdiği takdirde protokol imzalanacak. Bununla ilgili Manavgat Belediyesi, Akdeniz Üniversitesine devrini yapmak koşuluyla tahsisinden vazgeçtiğini ve bu tahsisin Akdeniz Üniversitesine fakülte yapmak koşuluyla verilmesi konusunun alt yapısını oluşturacak onun yanı sırada aynı süre zarfında Büyük Şehirde bunun plan çalışması başlayacak. Hayata geçirebilirsek artık Manavgat'ı bir Üniversite kenti yapabiliriz. Buda uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir süreçti" dedi.

Meclis toplantısı sonunda Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, söz konusu 2 fakültenin büyük ihtimalle Sosyal ve Beşeri bilimler Fakültesi ile Denizcilik Fakültesi olacağını belirterek "Ben öncelikle alınanla karardan dolayı çok mutluyum. Bu mutluluğu kelimelerle de ifade etmem mümkün değil. Bu kararın alınmasında emeği geçen sayın Belediye Başkanımız Şükrü Sözen'e ve tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bir Manavgatlı olarak, Manavgat'ta yaşayan birisi olarak bundan sonra geleceğimiz noktalar konusunda gerçekten çok heyecanlıyım. Yakın zamanda çok güzel gelişmeler olacağını görüyorum. Bugün bu noktaya gelinmesinde emeği geçen herkese başta sayın Kaymakamımız Nazmi Günlü'ye, miletvekillerimize özellik İbrahim Aydın'a destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Hastanesi İçin Meclisten Sözen’e Tam Yetki

Belediye Hastanesi İçin Meclisten Sözen’e Tam Yetki

Belediye Hastanesi İçin Meclisten Sözen’e Tam Yetki

Belediye Hastanesi İçin Meclisten Sözen’e Tam Yetki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim