• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Belediye Hasır İşleme Atölyesi Açtı

Belediye Hasır İşleme Atölyesi Açtı
Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yaygınlaştırmak amacıyla Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir...

Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yaygınlaştırmak amacıyla Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Hasır İşleme (Sepet Örücülüğü) Atölyesi açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Sümerpark'ta Hasır İşleme (Sepet Örücülüğü) Atölyesi açan Büyükşehir Belediyesi'nin kursuna şimdiye kadar 14 kişi başvurdu. Buğday sapları ve mısır koçanlarının, temmuz, ağustos ve eylül aylarından toplanıp güneş alan bir mekanda kurutulduğu, daha sonra kursiyerler tarafından kullanıldığı atölyede, boyama işlemi kök boyayla yapılıyor ve daha çok Hatay, Mardin, Diyarbakır'daki sepet modelleri örülüyor.

"İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Atölyeye ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, atölyenin tarihte ve bölgede var olan, günümüzde yok olmakla karşı karşıya kalan zanaatların yaşatılması için kurulduğunu belirtti. Kıratlı, "Atölye ile aynı zamanda vatandaşların istihdamına katkı sağlamak istiyoruz. Bunun için 2015 yıllında açtığımız atölyeyi, 10 kursiyerimiz başarıyla tamamladılar. Artık bu alanda kendilerini geçindirebilecek atölye açabilecek konuma gelmiş bulunuyorlar" dedi.

Buğday sapları ve mısır koçanlarının kullanılmasıyla yapılan hasır sepetlerin doğal, sağlıklı ve dayanıklı olduğunu kaydeden Kıratlı, şunları söyledi:

"Bu ürünler, kimyasal katkı maddesi kullanılmadan tamamen kök boyalarla üretilmektedir. Atölyeyi çok önemsiyoruz. Günümüzde katkı maddelerinin, kimyasal ürünlerin çok kullanıldığı bir süreçte hem doğayı hem de insan sağlığını koruma amaçlı atölye kurduk. Hem çalışanların iş güvenliğini artırmak, hem de kullanıcıların daha sağlıklı malzemelerle günlük yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz."

Kıratlı, kursiyerlerin büyük bir kısmının kadınlardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim