• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Belediye Çalışanlarına ’Yaşam Yönetimi’ Semineri

Belediye Çalışanlarına ’Yaşam Yönetimi’ Semineri
Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, belediye yönetimi ve personeline yönelik, "Yaşam Yönetimi"...

Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, belediye yönetimi ve personeline yönelik, "Yaşam Yönetimi" semineri verildi.

Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz ilçesi için hizmet üreten personelin çeşitli konularda bilgi-birikimini ve motivasyonunu arttırmaya yönelik eğitim programlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile ortaklaşa hastalık hakkında konferans düzenleyen Akdeniz Kent Konseyi, son olarak belediye yöneticileri ve personeli için, "Yaşam Yönetimi" konulu bir seminer dizisine ortak oldu. Gruplar halinde verilecek seminer dizisinin ilkine Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, birim yöneticileri ve personel katıldı.

"ETKİN İLETİŞİM, HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRIR"

Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, bu etkinliğin ana konusu olan etkili iletişimin, belediyenin hizmet ve vatandaşlarla iletişim kalitesini arttıracağına inandığını ifade etti. İletişimin önemine değinen Burakgazi, bu seminer dizisinin, belediye personelinin özgüveni ve halkla olan diyaloğu açısından olumlu katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Slayt gösterisi eşliğinde interaktif bir seminer veren Uzman Psikolog İzzet Zülküf Çelik, kişiler arası iletişimde yaşanan sorunlara dikkat çekti, aynı dili konuşan insanların bile çoğu zaman birbirleriyle anlaşamadıklarını ifade etti. Çelik, "Dili ne kadar doğru konuşuyor ve kullanıyoruz? Çok tartışılan bir konudur bu. Kimileri "çok iyi', kimileri "çok kötü kullanıyoruz" der, kimisi ise "mükemmelim" der. Sonuçta herkesin bu konuda farklı ve çeşitli görüşleri vardır. Dilin anlaşmazlıklara gebe olduğunu fark eden filozoflar da yıllarca "birbirimizi nasıl daha iyi anlayabiliriz" konusu üzerinde tartışmışlardır" dedi.

"Bizleri engelleyen sadece dil değil, başka etkenler de var" diyen Çelik, şöyle devam etti; "Bunlardan birisi de dil ile beraber oluşturduğumuz eğitim sistemidir. Eğitim sisteminin faydalarını biliyoruz. Aslında eğitim sisteminin kimi zararları üzerinde de konuşmak lazım. Hayatımızda olan iyi bir şey, kimi zaman problem de yaratabiliyor. Örneğin bilgi, teknoloji. Hem iyi hem kötü olabiliyor. Bir bıçak, bir aşçının elinde harikalar yaratan, güzel yemekler yapan bir aletken, bir katilin elinde ölümcül bir silaha dönüşebiliyor. Bıçağın suçu var mı? Burada suçlu ya da sorumlu bıçak değil, onu tutan ellerdir."

Yaşam yönetimi seminerinin, 3 hafta boyunca salı günleri toplam 6 saat süreceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim