• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Belediye Başkanları Kütahya’da Buluştu

Belediye Başkanları Kütahya’da Buluştu
Belediye Başkanları Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı, Kütahya Ilıca Harlek Termal Otel'de gerçekleştirildi.

Belediye Başkanları Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı, Kütahya Ilıca Harlek Termal Otel'de gerçekleştirildi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ev sahipliğindeki toplantıya Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Karabük Eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Hatay Eski Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Karabük-Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Rize-Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Samsun-Havsa Belediye Başkanı Murat İkiz, Konya-Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Samsun-Gazi Eski Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Karabük-Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ve Zonguldak-Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş katıldı.

BAŞKAN SARAÇOĞLU: 43 PROJEMİZİN 28'İ FAALİYETE GEÇTİ

Belediye Başkanlarını Kütahya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Kütahya'nın genel durumu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Saraçoğlu, "Kütahya kuruluşun ve kurtuluşun kenti. Açık hava müzesi halinde bir kente sahibiz. Friglerden, Osmanlı Devleti'ne dek hizmet etmiş. Cumhuriyet döneminde de aynı konumunu devam ettirmiştir. 2000 yıllarında yüzde 10 doluluk oranına sahip olan 1. OSB vardı. Şimdi 3. OSB için izin aldık. Gerek sanayi, gerek maden kaynakları gerek ise termaliyle Kütahya önemli değerlere sahip. Türkiye'nin yüzde 70 bor rezervine sahip olan Türkiye'de bugün sağlık termal turizmini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. 65 termal bölgenin 9'u Kütahya'da, her ilçemizde termalimiz var. Üstelik termal suyumuz içilebilir özellikte. Hizmete geldiğimizde 43 proje sözümüz vardı. 28 projemizi faaliyete geçirdik, diğerlerini de seri bir şekilde hizmete sunma gayretindeyiz" diye konuştu.

BAŞKAN MEHMET KELEŞ: TOPLANTILARA TÜM BAŞKANLAR KATILMALI

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş buluşmaların zamanla eğitim toplantılarına dönüşeceğini ifade ederek, "Belediyeler Birliği olarak şuanda yönetim kurulumuz için düzenlediğimiz toplantıları ilerleyen süreçte tüm belediye başkanları için yapacağız ve artık eğitim toplantılarına dönüşecek. Belediye Başkanları Birliği hiçbir şey yapamasa dahi belediye başkanlarının çalışma şeklinde nasıl bir yol izlemesi gerektiğini öğretecek. Belediye başkanı olmak için bir okul yok hepimiz farklı mesleklerden geliyoruz. Bu toplantılar sayesinde belediye başkanlarımız tanıyacak ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Sadece belediye başkanlarının katıldığı, bir şeylerin tartışılıp, paylaşabileceği bir ortam oluşturmak görevimiz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Yaptığımız toplantılara herkesin katılması lazım, bir belediye başkanı eksik olsa olmaz. O başka bir örnekle temsil edilemez" dedi.

Katılımlarından dolayı belediye başkanlarına teşekkür eden Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da, profesyonel istişare yapabilen yönetim vurgusu yaptı.(EFE)

Belediye Başkanları Kütahya’da Buluştu

Belediye Başkanları Kütahya’da Buluştu

Belediye Başkanları Kütahya’da Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim