• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Belediye Başkanı Uysal’dan Karla Mücadeleye İlginç Yorum

Belediye Başkanı Uysal’dan Karla Mücadeleye İlginç Yorum
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2016 yılı ilk meclis toplantısında CHP'li meclis üyelerinin karla mücadele çalışmalarını başarısız bulunduğunu...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinin 2016 yılı ilk meclis toplantısında CHP'li meclis üyelerinin karla mücadele çalışmalarını başarısız bulunduğunu söylemesine Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Karı havada mı yakalayacaktık, gökyüzüne çarşaf mı gerecektik?" diyerek yanıt verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesinin 2016 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısı AKM Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda meclisin 2016 yılı için Ağustos ayında tatil yapılması, belediye meclisi ve ihtisas komisyonu üyelerinin huzur hakkı ücretleri ile İtfaiye ve Zabıta personeli fazla çalışma için ilgili K cetvelinde Brüt olarak gösterilen en yüksek miktardan ücretlendirilmesi kararı alındı. Belediye memur kadrolarında unvan ve derece değişikliğinin gerçekleştiği toplantıda, belediyeye alınacak şartlı bağışlar, 2016 yılından yapılması planlanan ERASMUS, BAKKA, TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi hibe projeler için belediye başkanına yetki verilmesi karara bağlandı. Eski Belediye Binasının yerine yapılacak Fetih Ticari Binası için İller Bankası'ndan 5 milyon 500 bin lira kredi alınması için Belediye Başkanına Yetki verilmesinin de görüşüldüğü mecliste halen 2 bin 340 metrekare olan eski belediye binasının yerine 3 bin 250 metrekarelik bir ticaret merkezi yapılması ve ticaret merkezi için 12 Ocak'ta ihale yapılmasını öngören medde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

5 kişiden oluşan denetim komisyonu için AK Parti Grubu Eyüp Karaaslan, Fevzi Mazlum ve Turgay Aydın'ı, CHP grubu ise Nezih Anıl ve Sibel Kırmızı'yı aday gösterdi. AK Parti grubundan Sezai Meriç ve Fevzi Ekşi'ninde aday olduğu seçimlerde AK parti'den Eyüp Karaaslan 30, Fevzi Mazlum 16, Turgay Aydın 19 oy aldı. CHP Grubundan Nezih Anıl 28, Sibel Kırmızı ise 30 oy alarak komisyona seçildi. Sezai Meriç 14 oyda, Fevzi Ekşi 12 oyda kaldı. Seçimlerde CHP'li meclis üyelerinin usul hatası yapıldığı ve tekrarlanması gerektiğini söylemesi üzerine Başkan Uysal 5 gün içerisinde inceletip karar vereceğini söyledi. Toplantıda ayrıca Ereğli Belediyespor kulübüne 595 bin liralık yardım yapılması da kabul edildi.

UYSAL'DAN KARLA MÜCADELE ELEŞTİRİLERİNE İLGİNÇ YANIT

CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, karla mücadele çalışmalarında görev yapan belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini, ancak yönetimde sıkıntı olduğunu öne sürdü.

Başkan Uysal ise belediyenin karla mücadelede 16 araç ve 205 personelle çalışma yaptığını söyledi. 2008 yılından bu yana bu yıl en yoğun kar yağışının yaşandığını belirten Uysal "Burada gerçekten haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Araç konusunda karla mücadele konusunda geçen yıldan beri dört araç aldık. Karla mücadele için 4X4'lerimiz, kamyonlarımızın önüne ek kar küreyiciler aldık. Çalışan işçilerimi tebrik ediyorum. Acaba yolların kapanmasında vatandaş olarak bizim hiç kabahatimiz yok mu? Baktım yola, ani bir kar yağışı var. Vatandaş işyerine gitmiş, yanına aracını park etmiş ama kar içinde. O an aracını kaldıramıyor. Bizim arkadaşlarımız ise yolun tek tarafını açabiliyor. Videoları seyrettim. Maalesef bazı araçlar yol olduğu halde, kar kalınlığı 1-2 santim olduğu halde yerinden kalkamıyor. 2008 yılından bu yana en ciddi yağışla karşı karşıya kalmışız. Kar makinesi çalışıyor, arkası yeniden kapanıyor. Karı havada mı yakalayacaktık, gökyüzüne çarşaf mı gerecektik?" diye sordu.

Başkan Uysal kar yağışı nedeniyle hastaneye gidemeyen yada cenazesini mezarlığa defnedemeyen hiçbir vatandaşın olmadığını belirterek, cumartesi pazarının ise pazarcı esnafı tezgah kurmadığı için açılmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Uysal’dan Karla Mücadeleye İlginç Yorum

Belediye Başkanı Uysal’dan Karla Mücadeleye İlginç Yorum

Belediye Başkanı Uysal’dan Karla Mücadeleye İlginç Yorum

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim