• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, tecrülerini anlattı

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, tecrülerini anlattı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İş ve İş Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İş ve İş Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Küme Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç'in ev sahipliğinde düzenlenen genel kurula Başkan Yaşar'ın yanı sıra OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve Devlet Malzeme Ofisi Pazarlama Daire Başkanı İsmet Keskin de katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bizde maalesef örgütlü toplum yok. Dünyada olduğu gibi örgütlenmeyi başarabilmemiz gerekiyor. Artık üretmek kadar, satmak da acımasız bir noktaya geldi. En güzel şekilde üretim yapılsa bile o mallar satılamadıktan sonra o sektörün yaşama şansı yok. Ülkemizdeki bürokratların üretime bakış açısı, dünyadaki gelişmeler, sektörel başarıların ve sıkıntıların takip edilmesi bu aşamada çok önemli. Bunları tek başına yapmanın da maalesef imkanı yok." dedi.

Siteler'in değer kaybettiğine dikkat çeken Yaşar, şu ifadeleri kullandı: "Siteler örgütlenemediği, pazarlama sistemini kuramadığı, ARGE'sini yapamadığı, fuarlara katılamadığı, kendini geliştiremediği için pazar payı Türkiye'de başka illere kaydı. OSTİM bu konuda iyi bir örnek, çok başarılı noktalara geldi. Bizim sıkıntımız ticareti babadan gördüğümüz şekilde uzun yıllar yaşatmaya çalışıyoruz. Kümelenmeler daha da artmak zorunda. Genel kurulda alınacak kararların sektöre ve ülkemize katkı yapmasını yürekten diliyorum."

"OSTİM Organize Sanayi Bölgesi olarak bizim ne alınacak iş makinemiz, ne satılacak parçamız var. Kendimizi ülkenin ve dünyanın sorunlarının çözülmesinde sorumlu hissediyoruz." diyen OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da "Firmalarımızı daha ileri noktalara taşımak, şehirlerimizi daha ileriye götürmek zorundayız. Bu ülkede yaşanan sorunların büyük çoğunluğu istihdam, işsizlik, katma değer, ihracat gibi konuları yapamamış olmaktan kaynaklanıyor. Firmalarımız bunu bireysel olarak yapmaya çalışıyor ama bu yetmiyor. İşte bu yüzden bir araya gelmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim