• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Belediye Başkanı Çalışkan, Muhtarlarla Buluştu

Belediye Başkanı Çalışkan, Muhtarlarla Buluştu
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, muhtarlarla birlikte kısa zaman içerisinde Karaman'ı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, muhtarlarla birlikte kısa zaman içerisinde Karaman'ı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İlçe Başkanı Ahmet Akça, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle Karaman'ın en parlak dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, "Bu yatırım ve hizmetlerin gerçekleşmesinde muhtarlarla olan sağlam diyaloğumuzun büyük katkısı var" dedi. Çalışkan, belediyenin ve kamunun gerçekleştirmekte olduğu yatırım ve hizmetleri anlattığı konuşmasında, "Şehrimiz gerek kamu yatırımları, gerekse belediyemizin yatırım ve hizmetleri sayesinde önemli bir mesafe kat etmiş durumda. Karaman, önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bölgenin en gözde illerinden birisi olacak" diye konuştu.

ÇEVRE YOLU İKİNCİ ETABI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İHALE EDİLECEK

Çevre yolu çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Çalışkan, "Çevre yolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların birinci etabı bu yıl içerisinde tamamlanarak trafiğe açılacak. İkinci etabı ise önümüzdeki günlerde ihale edilecek. Yeni çevre yolu ulaşıma büyük kalite getirecek. Diğer yandan sosyal ve ekonomik anlamda Karaman'a değer katacak" dedi. Başkan Çalışkan, Karaman'a kent tarihi boyunca yaklaşık 230 bin metrekare yeşil alan yapıldığını ifade ederek, "Yeni yeşil alan projelerimizin tamamlandığında 2017 yılı itibari ile bu rakam 1 milyon 130 bin metre kareye ulaşacak. Vatandaşlarımızın yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla daha huzurlu ve kaliteli bir yaşam sürmeleri adına projelerimize yön veriyoruz" dedi. Başkan Çalışkan, mevsim şartlarının elverişli hale gelmesiyle birlikte asfaltlama ve kaldırım çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edileceğini, bu dönem Karaman'da asfaltsız ve kaldırımsız hiçbir sokak, yol kalmayacağını kaydetti.

Karaman'da muhtarların daha iyi hizmet verebilmesi için yapılan muhtarlık ofislerini bu hafta itibari ile muhtarlara teslim edeceklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Modern muhtarlık ofislerinin sayısını artıracağız. Ayrıca 56 mahalle muhtarımıza önümüzdeki günlerde tablet bilgisayar hediye edeceğiz" dedi.

YATIRIM VE HİZMETLERİMİZ TÜM ŞEHRİ KAPSIYOR

"Şehrin geneline hizmet götürme gayretindeyiz" diyen Başkan Çalışkan, "Sadece belli bir bölgeye veya belli bir kesime hizmet götürme gibi bir anlayışımız yok. Gerçekleştirilen bütün hizmetlerimize bir bütün olarak bakıyoruz. Larende Mahallesi'nden Çeltek Mahallesi'ne, Bahçelievlerden Urgan Mahallesi'ne, Üniversiteler Mahallesi'nden Hisar Mahallesi'ne kadar 56 mahallemizin tamamına da aynı hızda ve kalitede hizmet götürme derdindeyiz. Bu noktada mahallelerimizin yapısal ve imarsal durumları ölçüsünde yapılabilecek hizmetin en kalitelisini yapma gayretindeyiz" dedi.

Ulaşım yatırımlarından, spor yatırımlarına, ekonomik yatırımlardan kamu yatırımlarına kadar birçok konuda detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan. "Bugün burada bulunan şahsım Belediye Başkanı olarak, sizler mahalle muhtarları olarak milletimiz tarafından seçilmiş ve hizmet etmek için görevlendirilmiş kişileriz. Bu görevler bize önce Allah'ın sonra milletimizin bir emanetidir. Daha fazla çalışarak, daha fazla gayret ederek milletimizden aldığımız bu emaneti en iyi şekilde koruyacağız. Bu şehir için, bu millet için, birlik ve beraberlik içerisinde "Halka Hizmet Hakk'a Hizmet" anlayışı ile çalışacağız" diye konuştu.

Programda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ise, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a mahallelere yaptığı hizmet ve yatırımlardan dolayı tüm muhtarlar adına teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim