• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Belediye Başkan Yardımcısı Kaya “Engelsiz Çankaya”yı Anlattı

Belediye Başkan Yardımcısı Kaya “Engelsiz Çankaya”yı Anlattı
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği "EngelSizSiniz" başlıklı sempozyuma katılan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz...

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği "EngelSizSiniz" başlıklı sempozyuma katılan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Çankaya Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği "EngelSizSiniz" sempozyumunun "Kamu Kuruluşları Gözünden Engelli ve Çevre" başlıklı oturumunda konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, belediyenin ödüllü projeleri olan ve engellilerin istihdamına yönelik hazırlanan Ç'engel Kafe, Ç'engel Atölye ve Çankaya Ahşap Çocuk Oyunları Atölyesi (ÇAÇOY) projelerini sempozyuma katılan sosyal hizmet bölümü öğrencilerine anlattı. Çankaya Belediyesi olarak iki yılda engelli bireyler için azımsanmayacak sayıda proje ürettiklerini belirten Kaya, "Çankaya'daki engelli gençlerimizin hayatın içinde yer almasını sağlamak adına ilk yaptığımız çalışma, Ç'engel Kafe'yi Kızılay'ın tam merkezine almak oldu. Burada çalışan gençler de engellilerin istihdama katıldıklarında neler yapabileceğinin güzel birer örneği oldular" dedi.

Ç'engel Atölye ve Türkiye İş Kurumu'yla ortaklaşa düzenledikleri kurslarla da 437 engelliye eğitim verdiklerini dile getiren Kaya, kurslarla istihdam garantili, sertifikalı "Temizlik ve Hijyen", "Bilgi Belge Yönetimi" ve "Muhasebe" eğitimi verdiklerini söyledi.

"AŞK ENGEL TANIMAZ"

Konuşmasında Çankaya Belediyesi'nin 25 Şubat'ta gerçekleştirdiği "Aşk Engel Tanımaz" defilesinden de söz eden Kaya, "Engellilerimizin sorunlarına farkındalık yaratmak için 14 Şubat Sevgililer Günü sonrasında sadece belediyemizin rehabilite ve istihdamını sağladığı engelli gençlerimizin mankenlik yaptığı bir defile düzenledik. Türkiye'de ilk kez düzenlenen defileyle engelli bireylerin önünde hiçbir engelin olamayacağını gösterdik" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Armağan Yıldırım ve Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Tekin Başer'in de katıldığı sempozyum, soru-cevap bölümünün ardından teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim