• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Belediye ALS hastasının evine asansör yaptırdı

Belediye ALS hastasının evine asansör yaptırdı
Erzurum merkez Aziziye Belediyesi ilçedeki ALS hastası bir vatandaşın evine özel asansör yaptı.

Erzurum merkez Aziziye Belediyesi ilçedeki ALS hastası bir vatandaşın evine özel asansör yaptı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ALS hastası İsmail Akpınar (40), daha önce 3 kişinin yardımıyla eve girip çıkarken, asansörle tek başına bu işlemi yapabiliyor.

ALS hastalığına 4 yıl önce yakalanan ve birinci kattaki evine inip çıkmakta zorlanan İsmail Akpınar isimli vatandaşın imdadına Aziziye Belediyesi yetişti. Belediye, sosyal sorumluluk örneği sergileyerek, vatandaşın evine rahat girip çıkması için özel asansör yaptırdı. İlçe merkezinde ikamet eden ve Erzurum Tren Garı'nda hizmet alımıyla çalışan Akpınar, ALS hastalığına yakalanınca iş göremez hale geldi. Akpınar, daha sonra malulen emekliye ayrıldı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve konuşması ailesi dışında kimse tarafından anlaşılamayan İsmail Akpınar'ın yetkililerden tek isteği olan eve tek başına girip çıkma hayali Aziziye Belediyesi'nin girişimleriyle gerçeğe dönüştü.

Aziziye Belediyesi'ne iletilen sorunun ardından Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın talimatıyla harekete geçen belediye ekipleri İsmail Akpınar'ın evinin balkon bölümünden özel aksamlı bir asansör yaptı. Daha önce evin basamaklarına özel yapılan demir rampa sayesinde en az üç kişinin yardımıyla evine girip çıkabilen İsmail Akpınar, elektrikle çalışan asansör sayesinde evine tek başına girip çıkabiliyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Akpınar'ı evinde ziyaret ederek, asansörünün hayırlı olması temennisinde bulundu. Projenin maliyetini önemsemediklerini ve bunu belediyenin imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Orhan, "Küçük bir rakamla İsmail kardeşimizin sorununa çözüm ürettik. İlçe sınırlarımız içinde böyle vakalara her zaman destek olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve günlük hayatta sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeyi sağlamak." dedi.

Belediye ALS hastasının evine asansör yaptırdı

Belediye ALS hastasının evine asansör yaptırdı

Belediye ALS hastasının evine asansör yaptırdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim