• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Belediye 24 Saatte Bin Ton Tuzlama Yaptı

Belediye 24 Saatte Bin Ton Tuzlama Yaptı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta Perşembe gününden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanmaya karşı ana arterlerde ve kırsal...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta Perşembe gününden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanmaya karşı ana arterlerde ve kırsal ilçelerde tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Bin ton tuzlama yapıldığını bildiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, zincir takmayan, kar lastiği kullanmayan sürücüleri trafiğe çıkmamaya, vatandaşları da olası kazalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Diyarbakır'da geçen hafta perşembe gününden bu yana etkisini sürdüren kar yağışına karşı teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde kar yağışına ve buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 17 ilçede ve kent merkezinin ana arterlerinde yürüttüğü karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor. Ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışmasını 10 ekiple sürekli yaparak trafiği açık tutmaya çalışan yol ekipleri, 5 tuzlama, 2 küreme ve 3 greyder ile çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

İlçe merkezleri ve grup köy yollarında ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalışmasını sürdüren ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün itibariyle bazı köy yollarının kapandığını, yol açma çalışmasının ardından devam eden kar yağışı nedeniyle yolların yeniden karla kapandığını bildiriyor. Ekipler, vatandaşların mağdur olmaması için tüm imkanların seferber edildiğini, çalışmaların 24 saattir aralıksız sürdüğünü kaydediyor.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT

Ekipler, Silvan yolu, Elazığ yolu, Mardin yolu ve Urfa yolunun Karayollarının hizmet alanında olmasına rağmen bu yollarda meydana gelecek mağduriyeti önlemek amacıyla tuzlama ve küreme çalışmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını bildiriyor. Kaldırımlardaki kar küreme çalışmalarını 200 personelle yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri ise olası kazalara karşı kaldırımları küremeye devam ediyor. Trafiğe çıkan sürücülere zincir takma çağrısında bulunan, takoz, halat gibi yardım malzemelerini bulundurma önerisinde bulunan ekipler, vatandaşları alt geçit ve üst geçit noktalarından geçerken gizli buzlanma konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

"HİÇBİR AKSAMAYA MAHAL VERMEYECEĞİZ"

Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yaklaşık 700 personel ve 100 araçla çalışmalarını devam ettirdiğini, son 24 saatte oluşabilecek buzlanmaya karşı bin ton tuzlama yapıldığını kaydetti. Karatekin, "Bizler vatandaşların mağduriyetini gidermek ve olası sıkıntıları önlemek için çalışmalarımızı daha da sürdüreceğiz ve hiçbir aksamaya mahal vermeyeceğiz" dedi.

Kış lastiği olmayan ya da zincir takmayan sürücülere trafiğe çıkmama çağrısında bulunan Karatekin, "Kurum olarak, ilçe belediyeleri ile teyakkuza geçerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek tuzlama olsun gerek yolların açılması olsun gerekse kaldırımlarda yayaların yürümelerini kolaylaştırmak açısından bir bütün olarak çalışmalarımız devam ediyor " diye konuştu.

"SORUN HALİNDE ALO 153'Ü ARAYIN"

Vatandaşları sorun halinde Alo 153'ü aramaya çağıran Karatekin, kentte hiçbir ana arterde sıkıntı olmadığını ifade etti. Karayolları yükümlülüğünde olan Silvan yolu, Elazığ yolu, Mardin yolu, Urfa yolunda sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Karatekin, Büyükşehir Belediyesi yol ekiplerinin, hizmet alanlarında olmamasına rağmen, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için söz konusu yollarda da tuzlama yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim