• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Belçika’nın 50 Seyahat Firması Türkiye’yi Güvenli Buldu

Belçika’nın 50 Seyahat Firması Türkiye’yi Güvenli Buldu
Belçika'nın Türkiye ve yurt dışına en iyi tur satan 50 seyahat acentesi temsilcisi Türkiye'nin gözde turizm merkezi Muğla'ya geldi.

Belçika'nın Türkiye ve yurt dışına en iyi tur satan 50 seyahat acentesi temsilcisi Türkiye'nin gözde turizm merkezi Muğla'ya geldi. Bir hafta boyunca turistlik yerleri gezen acente yetkilileri Türk misafirperverliğine hayran kalarak Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu izlenimi ile ülkelerine mutlu şekilde döndü.

Rusya krizi ve terör olayları nedeniyle Avrupalı seyahat acentelerinin Türkiye'de güvenlik endişesi yaşaması 2016 turizm sezonunda turist sayısının azalmasına yol açmıştı. Ancak Avrupalı turistlerin olumsuzluklara rağmen eşsiz doğası, güneşi ve deniziyle dünyada eşi benzeri bulunmayan Türkiye'yi tercih etmesi yabancı seyahat acentelerini arayış içine soktu.

Bu kapsamda Belçika'da yurt dışı ve Türkiye turlarını en iyi satan seyahat acenteleri Türkiye'nin güvenli olup olmadığını görmek üzere Muğla'ya 50 kişilik bir temsilci heyeti gönderdi. Heyet bir hafta boyunca Marmaris, Fethiye, Göcek, Bodrum, Ortaca ve Dalyan gibi turistlik yerleri gezerek incelemede bulundu. Türk misafirperverliğinden çok etkilenen Belçikalı temsilciler bölgede hayatın olağan akışında sürdüğünü herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını görerek olumlu izlenimlerle ülkelerine döndüler.

Heyete ev sahipliği yapan Tan Tur Seyehat firması Ege Bölge Müdürü Ahmet Varımlı yaptığı açıklamada, "Avrupalılar Türkiye'nin güvenli ülke olduğunu gözleriyle gördüler" diyerek, oluşturulmaya çalışılan algının yavaş yavaş silinmeye başladığını belirtti. Varımlı şöyle konuştu:

"Seyahat acenteleri temsilcilerine Bodrum'dan başlayarak Fethiye, Göcek, Sarıgerme, Dalyan ve Marmaris'i gezdirdik. Avrupalı turistlerin Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu anlaması açısından bu gezi çok önem taşımaktaydı .Dünya ülkeleri Türkiye'ye seyahat konusunda özellikle Avrupa vatandaşlarına seyahat uyarılarını yayınlıyor. Diğer ülkelerde yayınlıyorlar. Önemli olan bizim şu andaki zamanda neler olduğunu olmadığını onlara gösterebilmek. Bu heyette bulunan acente temsilcileri ülkemize seyahati satan insanlar. Dolayısıyla burada günlük yaşamın devam ettiğini, hiçbir şeyin değişik olmadığını yada korkulacak bir durum olmadığını kendi gözleriyle gördüler. Her yeri göstermeye çalışıyoruz ,görüyorlar. Sadece otel gezdirmiyoruz, bütün yöreyi onlara tanıtıyoruz. Gezi sonucu hepsi çok olumlu izlenimler elde ettiler. Zaten bizim klasik misafirperverliğimizi biliyorsunuz. Bodrumdan başlayıp havaalanındaki karşılamadan tutun, teknelerimize kadar her şeyden süper memnun kaldılar. Şu ana kadar bize verilen bilgi bu şekilde. Umarım en kısa sürede bu olumsuz bakış açısını aşarak bu yıl olmasa bile önümüzdeki sene Avrupa'dan ülkemize gelecek turist sayısını çoğaltırız."

Belçika Jetair hava şirketi Müdürü Martine Verboven ise "Türkiye'ye Belçika'nın en iyi satan 50 seyahat acentesi temsilcisini getirdik. Türkiye'nin turistlik bölgelerini daha iyi tanıyarak ,Türkiye'nin aslında güvenli bir ülke olduğunu göstermek istiyoruz. Şu anda Türkiye'ye gelmek için en iyi zamanın olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Belçika’nın 50 Seyahat Firması Türkiye’yi Güvenli Buldu

Belçika’nın 50 Seyahat Firması Türkiye’yi Güvenli Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim