• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı
"Avrupa'daki Genç Müslüman İzcilerin Türkiye Gezisi" projesi kapsamında Fransa ve Belçika'dan Ankara'ya gelen gençler, 13 Mart'ta meydana gelen terör saldırısında...

"Avrupa'daki Genç Müslüman İzcilerin Türkiye Gezisi" projesi kapsamında Fransa ve Belçika'dan Ankara'ya gelen gençler, 13 Mart'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Kızılay'a karanfil bıraktı.

Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (European Muslim İnitiative for Social Cohesion-EMISCO) derneğinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı'nın desteğiyle organize ettiği "Avrupa'daki Genç Müslüman İzcilerin Türkiye Gezisi" projesi kapsamında Fransa ve Belçika'dan Ankara'ya gelen gençler, 13 Mart'ta Kızılay'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına olay yerine karanfil bıraktı. Anma törenine Belçika'nın Türkiye Büyükelçisi Marc Trenteseau, YTB Başkanı Kudret Bülbül ile Fransa ve Belçika'dan gelen çok sayıda genç katıldı.

Anma töreninde konuşan YTB Başkanı Bülbül, "Tabi çok tarihi çok önemli bir yerdeyiz. Burası hepimizin gençliğinin geçtiği bir yer. Ankara'nın kalbi. Böyle bir yerde terör örgütlerinin bomba patlamalarını şiddetle lanetliyoruz. Bugün Belçika'dan gelen gençlerimiz bizim acılarımızı paylaşmak için buradalar. Onların bizim acımızı paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim acımızı paylaşmak için Belçika'dan gelmeleri bizim için önemli, çünkü acının içinden gelerek acımızı paylaşıyorlar. Belçika'da bombalar patlıyor. Bizatihi buraya gelerek bizim acımızı paylaşmalarından mutluluk duyuyoruz. Bizde bu vesileyle kendilerinin acılarını, Brüksel'deki terör mağdurlarının acılarını paylaşıyoruz. Terörün en büyük mağduru Müslümanlardır. İslam gibi evrensel bir dinden, bir barış dininden terör üretmenin en büyük zararını Müslümanlar görmüştür. Bu konuda Belçika'nın da katkılarını alacak geniş bir politikaya, onları kucaklayacak bir politikaya ihtiyaç var. Bu vesileyle ben gerek Ankara'da, gerek Brüksel'de, Pakistan'da, Paris'te terörden mağdur olan kesimleri bir kez daha rahmetle anıyorum, kalanlara başsağlığı diliyorum. Bu olaylar bir kez daha terörle hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini, iyi terör kötü terör olmadığını, terörün her türlüsünü birlikte lanetlememiz gerektiğini ortaya koyuyor. DEAŞ'ı lanetlediğimiz gibi PKK'yı da, PYD'yi de aynı şiddetle, amasız bir şekilde lanetlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"BENİM TERÖRÜM İYİ SENİN TERÖRÜN KÖTÜ YAKLAŞIMINI BİR AN ÖNCE REDDETMEMİZ GEREKİYOR"

"Brüksel'den gelenlerin Müslüman gençler olması gerçekten son derece değerli" diyen Bülbül şunları kaydetti:

"Çünkü çok benzer bir acıyı Brüksel'de yaşıyorlar. Bu olaylar bir kez daha terörün evrensel ve çirkin yüzünü gösterdi. Bu olaylar, terör karşısında işbirliği yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Benim terörüm iyi senin terörün kötü yaklaşımını bir an önce reddetmemiz gerekiyor. Terör örgütleri bizim öngörümüzden çok daha ileri bir iş birliği içerisindeler. Avrupa'da son zamanlarda artan bir İslamofobi var, dışlama var, ötekileştirme var. Bu nedenle belki daha fazla terörden mağdur olanları kucaklamalıyız."

"JE SUIS ANKARA, JE SUIS BRUEXELLES"

Konuşmaların ardından Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, YTB Başkanı Kudret Bülbül ile Fransa ve Belçika'dan gelen gençler olay yerine karanfil bırakarak dua etti. Ayrıca gençler, olay yerine üzerinde "Je Suis Ankara", "Je Suis Bruexelles" yazılı dövizler bıraktı.

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı

Belçikalı Ve Fransız Gençler Ankara’daki Saldırıda Ölenleri Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim