• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bel fıtığı teşhisi konuldu tümör çıktı

Bel fıtığı teşhisi konuldu tümör çıktı
Denizli'de, ayaklarında uyuşukluk ve karıncalanma şikayetiyle daha önce bel fıtığı teşhisi konulan adamın sırtında tümör tespit edildi.

Denizli'de, ayaklarında uyuşukluk ve karıncalanma şikayetiyle daha önce bel fıtığı teşhisi konulan adamın sırtında tümör tespit edildi. Hasta başarılı ameliyatla sağlığına kavuşurken, Doç. Dr. Mevci Özdemir, 24 saat daha geç kalınması durumunda yürüyememe riskini tespit ettiklerini belirtti.

Denizli'de yaşayan ve evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Erkan Erdağ, ayağındaki uyuşukluk ve karıncalanma şikayetiyle çeşitli hastanelere başvurdu. Bir hastanede MR'ı çekilen ve bel fıtığı teşhisi konulan Erdağ'ın belinde herhangi bir ağrı olmamasına rağmen, bacaklarındaki uyuşukluk ve karıncalanma devam etti. Tır şoförü olduğu için yurt dışına çıkan Erdağ, ağrıları devam edince yurda döndükten sonra Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Mevci Özdemir'e başvurdu.

Dr. Özdemir, muayene sonucunda Erdağ'ın sırtında T8 seviyesinde omurga tümörü tespit etti. Erdağ, genel anestezi altında 6 saat süren riskli bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

"Omurga içerisine yerleşmiş olan tümör kanamalıydı"

Ameliyatın ardından konuşan Doç. Dr. Mevci Özdemir, hastanın 24 saat daha geç kalınması durumunda yürüyememe riskini tespit ettiklerini belirtti.

Özdemir, "Erkan bey hastaneye geldiğinde yürüyemiyordu. Acil olarak çekilen MR'lar sonucunda sırtında bir tümör olduğunu tespit ettik ve hemen operasyona aldık. Omurga içerisine yerleşmiş olan tümör oldukça kanamalıydı, bu durum işimizi çok zorlaştırdı. Ancak tüm zorluklara rağmen tümörü komple temizleyebildik. Ameliyattan hemen sonra belirgin bir şekilde Erkan beyin kuvvetinde geri dönüş gözlemlendi ve ertesi gün eskisi gibi yürümeye başladı. Biz hekimler olarak bel ve sırt ağrılarında, fıtıklarında en son çare olarak ameliyata başvurmayı tercih ediyoruz ancak ellerde ve ayaklarda bir kuvvet kaybı ortaya çıkmaya başlamış ise ameliyat kaçınılmaz duruma gelmiş demektir. Bu kayıp tespit edildikten sonra bir dakika dahi kaybetmeden ilk 24 saat içerisinde gerekli müdahale yapılmalı" dedi.

Ameliyattan önce yürüyemez halde olduğunu belirten Erkan Erdağ, "El ve ayaklarımdaki uyuşmalara rağmen hayatımı devam ettirebiliyordum ancak son birkaç saat içinde elden ayaktan düşmeye başladım ve gün sonunda ayakta duramaz hatta yürüyemez haldeydim. Erken müdahale sayesinde ayaklarımdaki kuvvet tekrar yerine geldi. Hocama ve bütün hastane ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Bel fıtığı teşhisi konuldu tümör çıktı

Bel fıtığı teşhisi konuldu tümör çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim