• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bekir Bozdağ'ın Fethullah Gülen konuşması

Bekir Bozdağ'ın Fethullah Gülen konuşması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Meclis'te yaptığı bir konuşmada "Gülen bilge bir insadır,her şeye açıktır.."dediği meclis tutanaklarında yer aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBMM'de Fethullah Gülen ile ilgili yaptığı bir konuşma, üç yıl sonra karşısına çıktı.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 24 Mart 2011 günü "Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymet, bilge bir insandır. Her şeyi açıktır. Hakkında mahkumiyet kararı olmayan birini 'Çete' diye suçlamak büyük haksızlıktır'' dediği, Meclis tutanaklarında yer aldı.

TBMM'de önceki gün, Türk Ceza kanununda yapılması öngörülen değişiklik tasarısı ele alınırken, CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Bozdağ'ı üç yıl önceki sözlerini tekrarlayıp eleştirdi ve ''O gün savunuyordunuz, bugün çete diyorsunuz'' dedi.

O GÜNKÜ TUTANAK

Gazeteport'un haberine göre, CHP Mersin milletvekili İsa Gök, gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklanması üzerine 24 Mart 2011 günü TBMM'de bir konuşma yapmış ve ''Fethullah Gülen emniyet teşkilatında istihbarata, KOM’a her yere giriyor ve bir gazeteci, emniyetteki Fethullahçı yapılanmayı deşifre ediyor. Zekeriya Öz o kitabı toplatıyor. Belki de bundan sonra yargı içindeki Gülen çetesinin deşifresi olacaktı, birilerine batacaktı; batmadan, adamı batırdılar, Ahmet Şık cezaevinde'' demişti.

Bu konuşmayı yanıtlayan dönemin Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, ''Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir'' dedi ve sözleri TBMM tutanaklarında şöyle yer aldı:

''Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır, bu ülkenin millî ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor; her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi gözünün önünde olan... Hakkında herhangi bir savcının iddiası, mahkûmiyet kararı olmayan birini, 'Çete' diye itham ederseniz ona karşı büyük bir haksızlık yaparsınız. Kendi de burada yok ama çeteden yargılananları çete iddiasıyla soruşturulanları, kovuşturulanları demokrasiye darbe vurmak isnat ve iddiasıyla yargılananları milletvekili olmak için Meclise taşıma gayreti içerisinde olurken, temiz insanları 'Çete' diye suçlamak kabul edilemez. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)''

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim