• BIST 9566.06
  • Altın 2482.806
  • Dolar 32.4939
  • Euro 34.5768
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Bekir Bozdağ'dan twitter yorumu

Bekir Bozdağ'dan twitter yorumu
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter konusunun yanlış bir mecrada tartışıldığını belirterek, "Bu Twitter’ın Türkiye’de tamamen kaldırıldığı bir durum değil, mahkeme kararına ilişkin bir durumdur" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter konusunun yanlış bir mecrada tartışıldığını belirterek, "Bu Twitter’ın Türkiye’de tamamen kaldırıldığı bir durum değil, mahkeme kararına ilişkin bir durumdur" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarının Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Konu yanlış bir mecrada tartışılıyor.

Esasında basına yansıyan açıklamalara baktığımız zaman bazı vatandaşlarımızın kişilik haklarının ihlali ilkesi ile mahkemelere yaptığı müracaatlar sonucu alınmış kararlar var. Bu kararlar sosyal medyada bu imkanları sunan firmalara da tebliğ ediliyor. Firmaların mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu kararlar Twitter’ın tamamının kapatılmasını değil, esasında içeriklerin çıkarılmasını ön görüyor ancak firmalar içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmayınca tabii mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun da kalmadığı anlaşılıyor. O çerçeve de bir adım atıldığı yapılan açıklamalardan anlıyoruz.

Bu Twitter’ı yasaklamak değil, bir mahkeme kararının icrasıdır. Tabii mahkeme kararları itiraz üzerine kaldırılabilir kararlardır, onunla ilgili itiraz eden olabilir mahkeme yeniden değerlendirebilir. Sonuç itibarıyla bu Twitter’ın Türkiye’den tamamen kaldırıldığı bir durum değil, mahkeme kararına ilişkin bir durumdur” diye konuştu.

BDP’Lİ BULDAN’IN AÇIKLAMALARI

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın “2015 yılının Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı Öcalan’ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacak" açıklamasını değerlendiren Adalet Bakanı Bozdağ, “Türkiye 77 milyon insandan oluşuyor. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı Çerkez’i bütün etnik farklılıklarıyla ülkenin zenginliğidir. Biz öyle görüyoruz. Farklılıkları ayrılık vesilesi değil, zenginlik vesilesi görüyoruz. Birliği, kardeşliği zedeleyen yaklaşımlardan herkesin kaçınmasında fayda vardır.

2014 tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızın yılı olduğu gibi 2015 de tüm vatandaşlarımızın ortak yılı olacaktır. Yılda yapılacak her türlü iyilik vatandaşlarımızın tamamı için olacaktır. Tabi BDP’lilerin Öcalan ile ilgili dilek ve temennileri var, onları zaten zaman zaman dile getiriliyor. Şu anda bizim infaz sistemimiz belli. Dolayısıyla hukuki bakımdan Öcalan ile ilgili 2014-2015’te, yani bizim yasalarımız bakımından herhangi bir değişikliğin olması söz konusu değil. Hukuki durumu ne ise cezası tamamlanana kadar durumu devam edecektir” dedi.

NEVRUZ

Nevruz’la ilgili de bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin her tarafında Nevruz kutlamalarının olduğunu belirterek, “Tabii Balkanlarda da var Nevruz kutlamaları, orta Asya’da da var. Bazı Orta Asya ülkelerinde Nevruz milli bayram olarak kutlanılıyor. Ortak bir bayram; birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim. Şu anda Türkiye’deki kutlamalar nasıl geçti, onu takip etme imkanım olmadı. Bayramların, Nevruz gibi önemli günlerin birlik beraberlik beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim