• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Bekir Bozdağ'dan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili düzenlemenin en kısa sürede TBMM’ye geleceğini açıkladı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Başbakan hiç tuvalete gitmedi mi? Kapının üzerinde de W var' sözlerine de yanıt veren Bozdağ 'WC aklına geldiğine göre Kılıçdaroğlu WC'nin kapısında sıkışmış insan pozisyonunda' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Askerlik süresine ilişkin düzenleme detayları yasa ile belli olacak, yasa da en kısa sürede meclis gündemine getirilecek" dedi.
 
Bozdağ, bazı temaslarda bulunmak ve TİKA'nın açılışlarına katılmak üzere geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, gazetecilerin "askerlik süresinin 12 aya kısaltılmasına" ilişkin sorusu üzerine, bu konuda hükümet ile Genelkurmay Başkanlığı arasında mütabakat sağlandığını belirtti.
 
"Askerlik süresine ilişkin düzenleme, detayları yasa ile belli olacak, yasa da en kısa sürede meclis gündemine getirilecek" diyen Bozdağ, askerlik süresinin ne kadar olacağı ve yeni düzenlemenin şu an askerlik görevi yapanları kapsayıp kapsamayacağı konusunda detaylı bilgisi olmadığını kaydetti. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konudaki çalışmaları belli bir noktaya getirdiğini belirten Bozdağ, bunun kamuoyula paylaşılacağını söyledi. Bozdağ, askerlik süresi ile ilgili çalışmanın yeni bir konu olmadığını, birkaç yıldır üzerinde çalışıldığını bildirdi.
 
KILIÇDAROĞLU'NA WC YANITI
      
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Demokratikleşme Paketi'nde yer alan alfabede yeni yer alacak harflerle" ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, şunları söyledi:
      
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun atılan demokratikleşme adımları, Türkiye'de sağlanan hürriyetin genişletilmesi konusundaki imkanlar noktasında Kılıçdaroğlu sıkışmış bir hal arzediyor. WC aklına geldiğine göre, herhalde sayın Kılıçdaroğlu WC'nin kapısında sıkışmış insan pozisyonunda. Halbuki, bence sayın Kılıçdaroğlu demokratikleşeme insan hak ve hürriyetleri konusunda atılan adımlar karşısında sıkışacağı yerde, aklına ilk WC geleceği yerde, bu adımlara destek vermesi, daha ileri adımlar atılması konusunda da kendi önerilerini ortaya koyması beklenirdi. Fakat ana muhalefet partisi, her zaman yaptığı gibi her iyi adımın karşısında bir saldırma, kendi adına bir savunma geliştirme refleksi ortaya koyuyor, hep aynı şeyleri yapıyor sayın Kılıçdaroğlu. Bu sıkışıklıktan kurtulmasını tavsiye ediyorum. Sıkışık durumda kalmak en çok sayın Kılıçdaroğlu'na zarar verir."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim