• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sultanahmet'te 10 Alman turistin hayatını kaybetmesine neden olan canlı bomba saldırının yaşandığı alana karanfil bıraktı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sultanahmet'te 10 Alman turistin hayatını kaybetmesine neden olan canlı bomba saldırının yaşandığı alana karanfil bıraktı. Bozdağ, "Bugün Diyarbakır'da PKK terör örgütünün okula saldırması kabul edilemez bir vahşettir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Cuma namazının ardından Bozdağ, Sultanahmet'te 10 Alman turistin hayatını kaybetmesine neden olan canlı bomba saldırının yaşandığı alana karanfil bıraktı. Bekir Bozdağ daha sonra burada bir açıklama yaptı.

Bozdağ yaptığı açıklamada, "Sultanahmet saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşlarına, yakınlarına ve Almanya'ya bir kez daha taziyelerimi iletiyorum. Tabi bu olay ve bunun gibi dünyanın başka yerinde yaşanan terör olayları terörün vatanının, dininin, milliyetinin, renginin olmadığının en somut göstergesidir. Bu nedenle terörle mücadele konusunda bütün ülkelerin birlikte hareket etme zaruriyeti vardır. Türkiye bugün terörle etkin bir mücadele yapmaktadır. Dünyanın başka yerinde de terör saldırıları vardır. Teröre karşı mücadelenin başarılı olması için uluslararası toplumun dayanışma içinde olmasına, birlikte hareket etmesine, teröre karşı her türlü adımı kararlılıkla atmasına ihtiyaç vardır. Ancak maalesef bu alanda birlikte bir mücadele görülmemektedir. Bazı terör örgütlerinin Avrupa Birliği üyeler ve ya başka ülkeler tarafından yaptıkları eyleme karşı yaklaşımlar izahat oldukça uzaktır" dedi.

"BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖSTERİLEN TAVIR, PKK'YA DA GÖSTERİLMELİ"

Bakan Bozdağ, "Türkiye'de PKK terör örgütü bir çok kanlı eyleme imza atarken pek çok batılı ülke tarafından değişik boyutlarda destek alması fevkalade büyük bir yanlışlıktır. Ve bu tür faaliyette bulunan sivil toplum örgütü görünümü ardında ki esasında terör yuvaları da maalesef himaye görmektedir. Biz her defasında Türkiye olarak bu konularda herkesten bütün terör örgütlerine gösterilen tavrın PKK terör örgütüne DHKP-C terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine de aynı eşitlikte gösterilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye PKK terör örgütüyle de DHKP-C terör örgütüyle de başkaca da terör örgütleriyle de mücadele etmektedir. Ancak bazı ülkelerin az öncede söylediğim gibi terör örgütlerinin hepsine karşı aynı tutumu sergilememesi terör örgütlerinin güçlenmesine hizmet etmekten başka bir sonuç doğurmadığı çok açıktır" diye konuştu.

"PKK'NIN OKULA SALDIRMASI KABUL EDİLEMEZ BİR VAHŞETTİR"

Diyarbakır'da bir okula karne dağıtımı sırasında yapılan saldırıya değinen Bakan Bozdağ, "Bugün Diyarbakır'da PKK terör örgütünün okula saldırması kabul edilemez bir vahşettir. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir eylemi yapan örgüte toleranslı bir yaklaşım olabilir. Amerika'da Almanya'da Fransa'da karne alan çocuklara saldıran alçaklara karşı onların layık olduğu dille konuşmak hukukunda gereğidir, demokrasinin de gereğidir, insan haklarının da gereğidir. Bu tür vahşi eylemlere karşı elbette gereği yapılacaktır. Bundan sonrada yapılmaya devam edecektir. Umarız Sultanahmet de ve ülkemizin başka yerlerinde yaşanan terör saldırıları bir daha tekerrür etmez. Bir daha tekerrür etmemesi için elimizden gelen çabayı gayreti göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı

Bekir Bozdağ, Dikilitaş’a Karanfil Bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim