• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bedri Baykam: Bir ülkenin prestiji sanatçısıyla artar

Bedri Baykam: Bir ülkenin prestiji sanatçısıyla artar
Beşiktaş'daki Erkan Ulu Ortaokulu öğrencileri, Türkiye'nin uluslararası üne sahip ressamlar "Harika Çocuk" lakaplı Bedri Baykam ve "Özel Öğrenci" ünvanlı...

Beşiktaş'daki Erkan Ulu Ortaokulu öğrencileri, Türkiye'nin uluslararası üne sahip ressamlar "Harika Çocuk" lakaplı Bedri Baykam ve "Özel Öğrenci" ünvanlı Nebahat Karyağdı'yı ağırladı. Öğrencilere medyayı bilinçli kullanın diyen resam Bedri Baykam, bir ülkenin prestijinin sanatçısıyla arttığını söyledi.

Erkan Ulu Özel Ortaokulu, Türkiye'nin uluslararası arenada boy gösteren ünlü ressamlarını ağırladı. 2016 yılında Türkiye'de Çağdaş Sanat başlıklı bir konferans veren sanatçılar Erkan Ulu öğrencileri tarafından dikkatle izlendi.

"BAYKAM: OKUYUN, İZLEYİN, GEZİN, SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN, MEDYAYI BİLİNÇLİ KULLANIN"

İki yaşından beri resim yaptığını ve 6 yaşında ilk sergisini açtığını belirten Bedri Baykam, öğrencilere öğütlerini şöyle sıraladı: "İnsan, sevdiği işi yaptığı zaman saate bakma ihtiyacı hissetmiyor. Sanata ilginiz varsa, bol bol okuyun ve sergi gezin. Tiyatroya, sinemaya gidin. Resim toplayın. Spor yapın. Arkadaşlıklarınızın değerini bilin. İnterneti, sosyal medyayı, doğru ve bilinçli kullanın. Unutmayın, dünyayı küçük fikirler değiştirir. Bir ülkenin prestiji sanatçısıyla artar."

Eğitimi sırasında "Özel Öğrenci" ünvanı alan ve halen Unesco Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Yönetim Kurulu üyeliğini de yürüten ressam Nebahat Karyağdı da, "Hayallerinizin peşinden gidin. Sanat insanları birleştirir. Sanata gereken önemi verin. Hedefe ulaşmak için çok çalışın." dedi.

Sanattan siyasete kadar birçok konuda kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayan iki sanatçı, söyleşi bitiminde öğrencilere imza dağıttı.

Sadece sınava öğrenci hazırlamadıklarını vurgulayan okulun kurucusu Erkan Ulu da, "Uzun yıllar yüksek düzeyde akademik alt yapı ve tempolu eğitim ile öğrencilerimizin üst sıralardaki okullara girmesini sağladık. Son TEOG'da başarı oranımız yüzde 99.5 oldu. Kazanabilecek öğrencinin kaybetmesine izin vermiyoruz. 6 yıl önce Türkiye'de ilk defa iPad'le ders işleyen eğitim kurumu olduk. Veriler hem akademik açıdan, hem sosyal ve kültürel kazanımlar açısından başardığımızı gösteriyor." şeklinde konuştu.

Bedri Baykam: Bir ülkenin prestiji sanatçısıyla artar

Bedri Baykam: Bir ülkenin prestiji sanatçısıyla artar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim