• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Bediüzzaman, Bağcılar’da Düzenlenen Panelle Anıldı

Bediüzzaman, Bağcılar’da Düzenlenen Panelle Anıldı
Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefatının 56'ncı yılında düzenlenen panelde konuşmacılar Bediüzzaman'ı anlattı.

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefatının 56'ncı yılında düzenlenen panelde konuşmacılar Bediüzzaman'ı anlattı. İnsanlığın büyük bir sınavdan geçtiğini ifade eden Yazar Safa Mürsel, "Günümüzde Bediüzzaman gibi değerlere ihtiyaç var" dedi.

Bediüzzaman Said-i Nursi, vefatının 56'ncı yılında Bağcılar'da düzenlenen panelle anıldı. Panele katılan konuşmacılar Bediüzzaman'ın, insanlığın ebedi saadeti için mücadele verdiğini belirterek, günümüzde Bediüzzaman Said-i Nursi gibi değerlere ihtiyaç bulunduğunu belirttiler.

Moderatörlüğünü Yazar Mustafa Çalışan'ın yaptığı programda Araştırmacı-Yazar Safa Mürsel ile İlahiyatçı-Yazar Mehmet Paksu, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin örnek hayatı ve verdiği mücadeleleri anlattılar.

Bediüzzaman'ın 84 yıllık hayatını milleti için feda ettiğini belirten Çalışan, "O, İslam'ın hizmetkarıydı" dedi. İnsanlığın ebedi saadetinin Bediüzzaman'ın tek sevdası olduğunun altını çizen Çalışan, kaleme aldığı eserlerin 50'yi aşkın dile çevrildiğini anlattı. Çalışan, Bediüzzaman'ın, 1. Dünya Savaşı'nda cepheden cepheye koşan bir aksiyon adamı olduğunu belirterek, "Şam Emevi Camii'nde 10 binlere hitap etmişti. Kendisine teklif edilen maaş, konak ve makamları elinin tersiyle itti. Onun kabri bilinmiyor ama risale ve eserleri yurt içinde ve yurt dışında yayılıyor" diye konuştu.

"YEİS KANSER GİBİDİR"

İnsanlığın büyük bir sınav verdiğini ifade eden Yazar Safa Mürsel ise insani değerlerin bilinmediği, insana saygının azaldığı ve insan canının hiçe sayıldığı vahşi bir dönemden geçildiğini kaydederek şunları söyledi:

"Günümüzde Bediüzzaman gibi değerlere ihtiyaç var. Üstad'a, "burada size layık muamele yapılmıyor, Medine veya Mekke'ye gitseniz iyi olmaz mı?" deniyor. O da bunun üzerine,'bilakis Mekke ve Medine'de olmaktansa buraya gelmenin tam zamanıdır. Çünkü mücadele burada yapılacak" diye karşılık veriyor. Demek ki mücadelenin karargahı Türkiye'dir."

Bediüzzaman'ın, Şam'da yaptığı bir konuşmada yeisin bir kanser gibi yayılacağı uyarısında bulunduğunu hatırlatan Mürsel, insanların ümidini diri tutması gerektiğini söylediğini ifade etti.

"HAYVANLARA EZİYET YAPILMAMASINI ÖĞÜTLEDİ"

"Said-i Nursi'ye göre toplumsal barış ve kardeşlik" konusunda konuşan Mehmet Paksu da özellikle 12 Eylül ihtilali öncesi ve sonrasında Said-i Nursi'nin eserlerine karşı tavır alındığını belirterek, üniversite yıllarında yaşadığı zorlukları paylaştı. Üstad'ın eserlerinde Sünnet'i, günah ve küfürden nasıl uzak kalınacağını, ihlaslı olmayı, Besmele ve samimiyeti anlattığını vurgulayan Paksu, "Emirdağ'da kaldığı günlerde 4 kedi ve 4 fareye bakıyor, onlara yemlerini ayrı ayrı veriyordu. Böylece birbirleriyle kavga etmezlerdi. O, hayvanların sevilmesini ve eziyet yapılmamasını öğütlüyor" dedi.

Bediüzzaman, Bağcılar’da Düzenlenen Panelle Anıldı

Bediüzzaman, Bağcılar’da Düzenlenen Panelle Anıldı

Bediüzzaman, Bağcılar’da Düzenlenen Panelle Anıldı

Bediüzzaman, Bağcılar’da Düzenlenen Panelle Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim