• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bedensel Engelliler, Engellerini Kırşehir Belediyesi İle Kaldırdı

Bedensel Engelliler, Engellerini Kırşehir Belediyesi İle Kaldırdı
Kırşehir'de Bedensel Engelliler, engel durumlarının kalkması ve sokağa çıkabilmelerinde Kırşehir Belediyesi'nin sosyal değişim projelerinin etkili olduğunu...

Kırşehir'de Bedensel Engelliler, engel durumlarının kalkması ve sokağa çıkabilmelerinde Kırşehir Belediyesi'nin sosyal değişim projelerinin etkili olduğunu söyledi.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin evinden çıkamayan engellinin sokağa çıkmasında çok büyük pay sahibi olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Avkapan, "Kırşehir'de "Engeller Yok Artık" sloganı ile başlayan sosyal destek projeleri hayat bulmaya başlayınca Bedensel Engelli kardeşlerimizde evlerinden dışarı çıkarak sosyal hayatın içerisinde oldu. Yaşanan değişimin mimarı ise her cadde ve sokağa engelli rampası koyan ve engellinin ulaşımını kolaylaştıracak yenilikler getiren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci oldu." dedi.

Engelliler ile normal insanlar arasındaki bariz farklılıklar dışında sosyal ortamlarda bir olduklarını göreve geldikleri günden bu yana anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, "Engelli kardeşlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak göreve geldiğimizden beri etkin mücadele vermekteyiz. Normal insanlar ile engelliler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak için sosyal ortam hazırlığı içerisinde olduk. Farklılıkları önce Kırşehir'de bulunan kamu-kurumları desteği ile kaldırırken sonrasında engelliler için gezi, toplantı, kurs organize ederek onların sosyal hayat içerisinde var olmalarını sağladık. Engelli olarak gördüğümüz insanların da yaşam içerisinde kendilerine yer bulmaları için onların seslerini duyurmak adına çalışmalar başlattık." diye konuştu.

Engellilerin kaybetmiş oldukları umutlarını yeniden kazandırdıklarını anlatan Dernek Başkanı Avkapan şöyle konuştu:

"Şuanda Kırşehir'in her yerinde engelli trampası var. Bu rampalar engelliler için olmazsa olmazdı. Mevcutta var olan rampalardan bırakın engelli insanları normal insanlar dahi çıkmakta zorlanıyordu. Belediye Başkanına durumu ilettik. İlk etapta 200 noktada rampa düzenlemesine gidildi. Düzenlenen ve yeni yapılan rampalar baştan savma değil engellinin engelini ortadan kaldıracak şekilde dizayn edildi. Yeni yapılan engelli rampaları insanımız gerekli bilinci kazandıktan sonra umut ederiz ki yüz yıl kullanılacak. Bizler yaptığımız çalışma ile Belediye Başkanı, STK (Sivil Toplum Kuruluşu) ilişkisi yerine ağabey-kardeş ilişkisi kurarak engellerin Belediye tarafından kaldırılması noktasında destek aldık. Çalışmalarımız da bizleri destekleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye teşekkür ederiz."

Kırşehir Belediye Başkanının her ay düzenli olarak engellileri de evlerinde ziyaret ettiğini ifade eden Avkapan, herkesin bir gün engelli adayı olabileceğini düşünmesi gerektiğini ve insanların engelliye o şekilde yaklaşmasının doğru olacağını belirtti.

Bedensel Engelliler, Engellerini Kırşehir Belediyesi İle Kaldırdı

Bedensel Engelliler, Engellerini Kırşehir Belediyesi İle Kaldırdı

Bedensel Engelliler, Engellerini Kırşehir Belediyesi İle Kaldırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim