• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Bedensel engelli Sinem için engelli rampası

Bedensel engelli Sinem için engelli rampası
Yenimahalle Belediyesi, doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki Sinem Çağlayan için engelli rampası yaptırdı.

Yenimahalle Belediyesi, doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki Sinem Çağlayan için engelli rampası yaptırdı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, genç kızı ziyaret ederek, rampadan kolay inip çıkabilmesi için akülü araba alma sözü de verdi. Demetevler'de yaşayan 16 yaşındaki Sinem Çağlayan'ın engelli rampası isteği bir haftalık bir çalışma sonucu gerçeğe dönüştü. Belediye Başkanı Yaşar, rampanın belediye tarafından her ayrıntı düşünülerek yapıldığını belirterek, "Genç kızımızın bir isteği vardı. Belediye olarak bunu gerçekleştirdik." dedi.

Rampadan kendi gücüyle inebildiğini ancak çıkarken zorluk çektiğini ifade eden Sinem Çağlayan, Fethi Yaşar'dan akülü araba talep etti. Genç kız, "Rampayı yaptırdığınız için size teşekkür ediyorum. Ancak rampayı rahat kullanabilmem için bir akülü araba istiyorum." diye konuştu. Bunun üzerine genç kızın talebini geri çevirmeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, genç kıza akülü araba alma sözü verdi.

Toplumda yaşayan her bireyin engelli adayı olduğunu aktaran Yaşar, "Hepimiz birer engelli adayıyız. 1 saat sonra ne olacağımızı yüce Allah'tan başka kimse bilemez. Kızımızın hayatını kolaylaştırmak için böyle bir çalışma yaptık. Belediye olarak engellilere yönelik çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Böbrekleri iflas ettiği için kızını taşıyamayacak olan baba Ali Çağlayan şunları söyledi: "Bu yaşına kadar kızımı kucağımda evime indirip çıkarıyordum. Ancak diyaliz hastası olduktan sonra, doktorlar 2 kilodan fazla kaldırmamam gerektiğini söylediler. Durum böyle olunca mahalle muhtarımız ile birlikte belediyeye müracaat ettik. Sağ olsunlar gelip rampayı yaptılar. Bunun değeri parayla ölçülmez ancak dışarda yaptırmaya kalksak ciddi bir para harcamamız gerekiyordu. Bizim durumumuz bunu yaptırmaya yetmezdi. Duyarlı davranışı için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ederim."

Bedensel engelli Sinem için engelli rampası

Bedensel engelli Sinem için engelli rampası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim