• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Beden Eğitimi Öğrencileri AB Projesiyle En İyisi Olacak

Beden Eğitimi Öğrencileri AB Projesiyle En İyisi Olacak
Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin daha nitelikli beden eğitimi öğretmeni yetiştirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği projesinin ilk toplantısı,...

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin daha nitelikli beden eğitimi öğretmeni yetiştirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği projesinin ilk toplantısı, Bursa'da yabancı ülkelerden proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibesi sağlanan "Beden eğitimi öğretmen eğitiminde iyi uygulamaların incelenmesi, "Avrupa Yaklaşımı" başlıklı AB projesinin birinci toplantısı 17-20 Ocak 2016 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirildi. Üç gün süren toplantıya proje ortaklarının temsilcisi öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda, 34 Erasmus+program ülkesinden uzmanların davet edileceği ve iyi örnek ve uygulamaların paylaşılmasını amaçlayan eğitim faaliyeti ile proje sonunda basılması planlanan kitabın taslağı planlandı.

Limerick Üniversitesinden Prof. Dr. Ann MacPhail "Farklı ülkelerden uzman belirlerken oldukça zorlandık. Bu da kendi ülkemiz dışındaki meslektaşlarımızla işbirliğimizin ne kadar zayıf olduğunu göstermektedir. Projenin daha ilk günden özellikle beden eğitimi öğretmen eğitimi alanında çalışan uzmanlar arası işbirliğini kuvvetlendirmeye yönelik etkisini bu şekilde hissettik" dedi.

Çok verimli bir toplantı geçirdiklerini belirten proje koordinatörü Dr. Züleyha Avşar, ortakların ilk kez bir araya geldiğini ve beklenenin üzerinde oluşan pozitif bir sinerji ile çalışıldığını daha şimdiden ortaklar arasında yeni projeler için fikirler ortaya çıktığını belirtti.

Toplantıya, Uludağ Üniversitesinden Doç. Dr. Şenay Şahin, Doç. Dr. Erkut Tutkun, Dr. Züleyha Avşar, Okt. Özlem Şahin; Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan, Dr. Yeşim Bulca, Araştırma Görevlisi Yılmaz Yüksel, Araştırma Görevlisi Emre Bilgin, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, Pamukkale Üniversitesi'nden Dr. Deniz Hünük, İrlanda Limerick Üniversitesinden Prof. Dr. Ann MacPhail, Dr. Eileen McEvoy, İtalya Padua Üniversitesi'nden Prof. Dr. Attilio Carraro, Dr. Erica Gobbi; Çek Cumhuriyeti Liberec Teknik Üniversitesi'nden Dr. Petra Caplova ve Dr. Jaroslav Kupr ile Bursa Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği'ni temsilen beden eğitimi öğretmenleri Saip Aytuğ, Ferruh Argüden, Ayhan Akyüz, Ertan Dağaşan katıldı. Bir sonraki ulus ötesi toplantının İtalya'nın Padua kentinde yapılmasına karar verildi.

Beden Eğitimi Öğrencileri AB Projesiyle En İyisi Olacak

Beden Eğitimi Öğrencileri AB Projesiyle En İyisi Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim