• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Bedelli askerlik ücreti, askerlik yaş sınırı kaç?

Bedelli askerlik ücreti, askerlik yaş sınırı kaç?
Bedelli askerlik çıkıyor. Peki Bedelli askerlik ne zaman çıkacak ? Bedelli askerlik başvuruları ne zaman ? Bedelli askerlik fiyatı, Bedelli askerlik ücreti, Bedelli askerlik yaşı kaç olacak ?

Bedelli Askerlik fiyatı ne kadar olacak ? Bedelli Askerlik 2014 yaş sınırı kaç ?Bedelli Askerlik 2014 Olacak mı? Bedelli Askerlik Müjdesi - Bedelli Askerlik Haberleri son dakika. Bedelli Askerlik ne zaman çıkar ?.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Bedelli Askerik için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adaylığındaki oy oranını arttırmak için kolları sıvadığı ve Bedelli Askerlik müjdesini vermesinin an meselesi olduğu iddia ediliyor.

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan, bedelli askerlik bekleyen yaklaşık 800 bin kişiye müjdeli haber. Önceki gün TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında” dedi. Yılmaz aynı günün akşamı katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda da bu yöndeki soruları, “Çıkıyor, az kaldı bekleyin” diye yanıtladı.

‘SEÇİMDEN SONRA’ DEMİŞTİ

Bedelli Askerlik konusundaki ilk mesaj, halkın oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Seçim sürecinde katıldığı televizyon yayınınlarında konuşan Erdoğan, “Bedelli askerlik noktasında bekleyen sayısının 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Seçimlerden sonra atılması gereken adımları atar, Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız” demişti. Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Erdoğan’ın da talimatları doğrultusunda olgunlaştırılarak, Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında TBMM’ye sevk edilmesi bekleniyor.

Mazbatayı TBMM Başkanı verecek

CUMHURBAŞKANI seçiminin ardından gözler Yüksek Seçim Kurulu’na  odaklandı. YSK, son itirazları da karara bağlayarak, yarın 10 Ağustos’taki seçimlerin kesin sonuçlarını açıklayacak. Sonuçlara göre, halkın doğrudan oylarıyla seçtiği Recep Tayyip Erdoğan adına mazbata düzenlenerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek. Mazbata ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından 28 Ağustos’ta Erdoğan’a takdim edilecek. O tarihten itibaren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanmaya başlayacak.

10 milyar lira gelir bekleniyor

Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor. 500 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanmak üzere 20 bin TL ödediği varsayıldığında, devletin kasasına tam 10 milyar TL girmiş olacak.


KULİSLERDE BEDELLİ KARARI

AK Parti , rakiplerinden olan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu saf dışarı bırakmak için Bedelli Askerlik konusunu sıcak baktıkları konuşulan iddialar arasında. Erdoğan'ın sıcak baktığı Bedelli Askerlik için artık tek kalan yapacağı açıklama olacağı söylentiler arasında.

Hezün Bedelli Askerlik için net bir karar olmasada AK Parti kulislerinde konuşulanlar Bedelli Askerlik çıkacağı konusunda sıcak bakıldığı doğrultuda.

BAYRAM ÖNCESİ BEDELLİ ASKERLİK ÇIKABİLİR

Ramazan Bayramına sayılı günler kala Başbakan Erdoğan Bedelli Askerlik yasası hakkında müjdeyi vereceği iddia ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kesin olarak çıkacağı söylenen Bedelli Askerlik için hükümetin çalışmalara başladığı ve Bedelli Askerlik yasasının ayrıntılarının açıklanmasının an meselesi olduğu iddia ediliyor.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ 25 FİYAT 20

Sosyal Medyada ise hemen hemen herkes aynı fikirde birleşmiş durumda. Yaş 25 Fiyat ise 15 Bin TL olmasını isteyenler istediklerini almak için sürekli olarak Twitter ve Facebook hesaplarında paylaşım yapıyorlar.

TSK TARAFINDA HENÜZ BİR ÇALIŞMA YOK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bugüne kadar tüm çalışmalarında 'Henüz Bedelli Askerlik için bir çalışma' yok desede AK Parti hükümeti Bedelli Askerlik için harekete çoktan geçtiği iddialar arasında.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim