• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bedelli askerlik bekleyenlere müjde!

Bedelli askerlik bekleyenlere müjde!
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: "Bedelli askerlik, Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında. Az kaldı bekleyin." diye açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan, bedelli askerlik bekleyen yaklaşık 800 bin kişiye müjdeli haber. Önceki gün TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında” dedi. Yılmaz aynı günün akşamı katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda da bu yöndeki soruları, “Çıkıyor, az kaldı bekleyin” diye yanıtladı.

‘SEÇİMDEN SONRA’ DEMİŞTİ

Bedelli Askerlik konusundaki ilk mesaj, halkın oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Seçim sürecinde katıldığı televizyon yayınınlarında konuşan Erdoğan, “Bedelli askerlik noktasında bekleyen sayısının 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Seçimlerden sonra atılması gereken adımları atar, Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız” demişti. Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Erdoğan’ın da talimatları doğrultusunda olgunlaştırılarak, Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında TBMM’ye sevk edilmesi bekleniyor.

Mazbatayı TBMM Başkanı verecek

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından gözler Yüksek Seçim Kurulu’na  odaklandı. YSK, son itirazları da karara bağlayarak, yarın 10 Ağustos’taki seçimlerin kesin sonuçlarını açıklayacak. Sonuçlara göre, halkın doğrudan oylarıyla seçtiği Recep Tayyip Erdoğan adına mazbata düzenlenerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek. Mazbata ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından 28 Ağustos’ta Erdoğan’a takdim edilecek. O tarihten itibaren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanmaya başlayacak.

10 milyar lira gelir bekleniyor

Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor. 500 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanmak üzere 20 bin TL ödediği varsayıldığında, devletin kasasına tam 10 milyar TL girmiş olacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim