• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

"Bedava tatil kazandınız" mesajlarına kanmayın

"Bedava tatil kazandınız" mesajlarına kanmayın
TÜSODER Genel Başkanı Yıldız, cep telefonlarına ve e-posta adreslerine gelen "tatil fırsatı" mesajlarının mağduriyetlere yol açtığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız yaptığı açıklamada, vatandaşların cep telefonlarına gelen mesajlar ya da ne olduğu belirsiz internet sitelerinden dolandırıcıların tuzaklarına düşerek paralarını kaybedebildiğini söyledi.

Bazı tatil rezervasyonlarının beklenen kaliteyi sağlamadığını, "indirimli" diye sunulduğu halde aslında normalin çok üzerinde pahalı olduğunu, bunun da mağduriyetlere yol açtığını aktaran Yıldız, "Geçtiğimiz yıl Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından uygulamaya geçirilen tatil meleğiyle tüketicilerin özellikle internetten yapılacak alışverişlerde mağdur olmasının kısmen de olsa önüne geçilebilir." dedi.

"Son pişmanlık fayda vermeyebilir"

Yıldız, TÜRSAB'ın kendi üyesi olan acentelerin, ayırt edilebilmesi için karekodlu internet sitesi uygulamasına geçtiğine işaret ederek, bu sayede tüketicinin yetkisiz ve merdiven altı işletmeyle TÜRSAB üyesi acenteyi ayırt edebilme imkanına kavuştuğunu kaydetti.

Tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin ilk tedbiri kendileri alması, kayıtlı olmayan, kare kodu bulunmayan acentelerden uzak durması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şu tavsiyelerde bulundu:

"Aksi halde son pişmanlık fayda vermeyebilir. Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birtakım art niyetli kimseler 'bedava tatil kazandınız' mesajlarıyla vatandaşların aklını çelerek lüks yerlerde ağırlamaktalar. Loş ortamlarda, vatandaşlara sözleşme ve senet imzalatılarak devre tatil satılmakta ancak vatandaşlar söz konusu devre tatili kullanamadıkları gibi senetlerin icraya verilmesiyle haciz tehdidiyle karşı karşıya da kalmaktadırlar. Her ne kadar tüketicinin cayma hakkı bulunsa da kendilerine imzalatılan senetler, üçüncü kişilere ciro edilmekte ve vatandaşlar zor durumda kalmaktadırlar. Bu sebeple tatil alayım derken dert almamak için bu gibi tuzaklara kanılmamalıdır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim