• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

BEDAF’tan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne ödül

BEDAF’tan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne ödül
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), Avrupa Dil Portfolyosu'nu Türkiye'de en başarılı uygulayan üniversite seçildi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ), Avrupa Dil Portfolyosu'nu Türkiye'de en başarılı uygulayan üniversite seçildi.

İngiliz Eğitim Kurulu (BEDAF) tarafından düzenlenen ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere uygulanan Europass sınavında başarılı olan ve Avrupa Dil Pasaportu almaya hak kazanan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. Eğitim kurumlarını akredite eden, dünyanın her yerindeki en saygın üniversitelere ve kurumlara uzman desteği ve denetimi sağlayan bağımsız denetleyici BEDAF KGTÜ'ye Avrupa Dil Portfolyosu'nu iyi uygulayan üniversite olarak ödül verdi. Program da sırasıyla Yabancı Diller Koordinatörü Doç. Dr. Onur Köksal, Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır ve BEDAF Yetkilisi Susan Birkin birer konuşma yaptı.

KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, iş hayatında yabancı dilin önemini vurgularken üniversite yönetimi olarak nitelikli yabancı dil eğitimi konusunda gerekli alt yapının oluşturulması için her türlü yatırımda bulunduklarını belirtti.

KGTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır ise, dünyanın her tarafında çalışabilecek yetkinlikte mezun yetiştirebilmek amacıyla her türlü imkanı seferber ettiklerini dile getirdi. Bu kapsamında yabancı dil eğitimine ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Dr. Çakır, üniversiteyi başarılı bir şekilde bitiren öğrencileri yurt dışına lisansüstü çalışmalarda bulunmak üzere göndermeyi planladıklarını ve bu şekilde hem üniversitenin hem de ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Yabancı Diller Koordinatörü Doç. Dr. Onur Köksal da, yabancı dil eğitimi konusundaki desteklerinden dolayı üniversite yönetimine; sınavda gösterdikleri üstün başarıdan dolayı öğrencilere ve üniversitede uygulanan İngilizce eğitim sistemini başarıyla yürüten ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Törende, BEDAF adına bir konuşma yapan Susan Birkin ise Avrupa Dil Portfolyosunun öneminden bahsederek, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin Avrupa Dil Portfolyosu'nu Türkiye'de en iyi uygulayan üniversite olduğunun altını çizdi. Kendilerine daha önce bahsedilen ve üniversite içerisinde öğrencilerin tamamen İngilizce konuşmalarını sağlayan sistemin ilk başta ütopik geldiğini belirten Susan Birkin, sınav sonucunda bu ütopyanın gerçekleştiğini gördüklerini söyledi.

BEDAF yetkilileri, bu eğitim sistemini tasarlayıp başarılı bir şekilde uygulayanları ve İngilizce eğitimi için her türlü imkanı sağlayan üniversite yönetimini kutladı.

BEDAF Yetkilisi Susan Birkin BEDAF adına, KGTÜ adına Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş'e başarı belgesi ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır'a plaket verdi. Günün anlam ve önemine binaen Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır da BEDAF yetkilisi Susan Birkin'e plaket takdim etti. KGTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mikdat Çakır ve Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, yabancı dil eğitimi konusunda elde ettikleri başarılarından dolayı da Yabancı Diller Hazırlık Sınıfı Koordinatörü Doç. Dr. Onur Köksal'a bir plaket taktim ettiler ve üniversitenin yabancı dil okutmanlarını kutladı.

Öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.

"Avrupa Dil Portfolyosunun önemi ve üniversitenin başarısı"

BEDAF, eğitim kurumlarını akredite eden, dünyanın her yerindeki saygın üniversitelere ve kurumlara uzman desteği ve denetimi sağlayan bağımsız denetleyici bir kuruluştur. BEDAF tarafından yapılan Europass sınavı sonuçlarına göre KGTÜ hazırlık sınıfı öğrencilerinin üstün başarısı, üniversite de uygulanan sistemin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.

KGTÜ'de düzenlenen ödül törenine, KGTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır, KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, BEDAF Yetkilisi Susan Birkin, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BEDAF’tan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne ödül

BEDAF’tan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne ödül

BEDAF’tan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim