• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2016 yılı Mali Destek Programı'nın tanıtımı Bilecik'te yapıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2016 yılı Mali Destek Programı'nın tanıtımı Bilecik'te yapıldı.

BEBKA 2016 yılı Mali Destek Programı tanıtımına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci'nin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

BEBKA 2016 yılı Mali Destek Programı tanıtımı öncesi BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Bilecik mermer ve doğaltaş sektörü programına 4 milyon TL, havacılık-raylı sistemler-savunma sanayi programına 12 milyon TL olmak üzere, 2016 yılında proje teklif çağrısında toplam 16 milyon TL'nin projelere hibe olarak tahsis edildiği söyledi. Sinevizyon eşliğinde bilgi veren Değirmenci, "Her yıl düzenlediğimiz gibi projesini yazmak isteyen kişilere yönelik proje yazma eğitimlerimiz olacak. Ayrıca projesi ile daha detaylı soru-cevap şeklinde bir yardım masası oluşturacağız. Projelerinizi daha detaylı konuşmak amacı ile bu sistemi de hayata geçireceğiz. Ben ilginize teşekkür ediyorum ve çağrının Bilecik'e hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene çağrı bizim açımızdan da çok önemli çünkü ilk defa il özelinde bir bütçe ayırarak bir çağrıya çıkıyoruz. Dolayısıyla, öncelikle bu 4 milyon TL'nin Bilecik'e kalması gerekiyor. Çünkü bu bütçenin hepsini burada kullanamazsak yeteri kadar başarılı proje olmaz ise buradan artan kısım bir sonraki çağrıya kaymak durumunda kalıyor. Aynı şekilde burada çok başarılı proje olursa ve 12 milyon TL'nin olduğu çağrıda artan olursa bu tarafa kaydırılacak. Bundan önceki yıllarda üç il birlikte yarışıyordu. Bu sene bununla birlikte Bilecik için iyi bir avantaj oluşmuş oldu. Dolayısıyla ben bu sektörde faaliyet gösteren tüm firmaları bu çağrıya ilgi göstermeye davet ediyorum. Bu çağrı bizim Bilecik mermer sektörü ile ilgili yaptığımız çalışmaların bir ayağını oluşturuyor. Bu yıl Bilecik mermeri ile ilgili tasarım Bilecik'in mermer ile anılması devam edecektir" dedi.

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ise, projelerle ilgili detaylı bilgilerin verildiğini, şimdiden projelerini hayırlı olmasını söyleyerek, çalışmalar sırasında proje sahiplerine başarılar diledi.

"BİLECİK MERMERLE ANILAN BİR ŞEHİR"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in mermerle anılan bir şehir olduğunu belirtti. Yağcı, "Mermerin BEBKA Yönetim Kurulu olarak ayrıcalıklı olmasını arzu ettik. Geçen yıldan itibaren tasarımla başlayan bir süreci devam ettiriyoruz. Proje yapım aşamasında biz maalesef iki büyük şehrin arasında kayboluyorduk. Bu defa yönetim kurulu üyelerimize, genel sekreterimize teşekkür ediyoruz, Bilecik ekibinin bu önerisini kabul ettiler ve Bilecik'i ve mermeri ayrıcalıklı bir konumda değerlendirme kararı alındı ve teşvik miktarına bakılacak olunursa oransal olarak pozitif ayrımcılığın yapıldığı bir destek paketi ortaya sunuluyor. Ama bütün bu destekler biz güzel proje yaparsak anlam ifade ediyor. Gelin el ele birlikte çalışalım eğer eksiklerimiz varsa TSO'nun, belediyemizin, valiliğimizin, özel idaremizin imkanlarını da devreye sokarak güzel projeler üretelim ve bu kaynakların şehrimize gelmesi noktasında hep birlikte çalışalım. Mermeri sadece yurt dışı için değil kendi şehirlerimizde kullanılırken de bunu daha ucuz kullanılabilir konumuna nasıl getireceğimizi bu kalkınma projeleri ile oluşturalım. Buna ilişkin değişik proje çalışmalarını geliştirelim" diye konuştu.

"BEBKA BÖLGESEL GELİŞMİŞLİK FARKLARINI KAPATMAYA YÖNELİK BİR AJANS"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, BEBKA'nın bölgesel gelişmişlik farklarını kapatmaya yönelik bir ajans olduğunu anlattı. Nayir, "Dolayısıyla biz Bilecik olarak daha fazla bölgesel gelişmişlik farkının kalkması gerektiğine inanarak başkanlarımızla yaptığımız toplantılarda bölgesel gelişmişlik farkında pozitif ayrımcılığı hep istiyordum. Son geldiğimiz noktada bunu sağlayacak ayakları da oluşturduk. Bilecik dediğimiz zaman taşı mermer diye açıklamaya başladığımız için Bilecik'teki pozitif ayrımcılığı mermerden başlatmak gayreti içerisinde olduk. Bundan önce kötü tecrübelerimiz oldu. Kötü hava koşullarından dolayı zarar gören seralar konusunda ama bunları destekleyecek tam anlamıyla yeteri kadar proje çıkmadı. Ama bu sene daha erken başlayarak teknik desteği daha erken alarak bu paranın bize kalması gerekiyor. Biz Bilecik olarak bu tarz toplantılarda devamımız söz konusu. Diğer illeri küçümsemek için söylemiyorum ama biz bir fazlayız. Diğer iki ilimizde il genel meclis olmadığı için biz dört kişi ile katılırken, onlar üç kişi ile katılıyor. Dolayısıyla bizim karar yeter sayımızda daha bir etkimiz oluyor" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası soru-cevap şeklinde devam eden tanıtım, toplu fotoğrafın çekinilmesi ile son buldu.

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Bebka 2016 Mali Destek Programlarını Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim